Boris Cyrulnik

Páginas: 2 (283 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2015
Boris Cyrulnik
Va néixer en el si d'una família jueva. El seu pare va ser ebenista que es va allistar a la legió. Durant l'Ocupació, els seus pares li van confiar a unapensió per evitar ser detingut pels alemanys, pensió que el va acabar traslladant a l'Assistència Pública francesa. Posteriorment, va ser adoptat per una institutriubordelesa, Marguerite Ferge, que el va amagar a casa seva, a Rue Adrien Baysselance. Però, durant una batuda policial, va ser portat per la policia amb altres jueus a lasinagoga de Bordeus. Va arribar a amagar-se als banys, evitant altres batudes, ja que la policia conduïa als jueus a l'estació de Saint Jean per ser deportats. Un dia que estrobava fora de la sinagoga, una infermera el va portar ocult en una camioneta. Després va començar a treballar com a mosso de granja amb un nom fals, Jean Laborde, pocabans de l'Alliberament de França. Els seus pares, deportats, van morir durant la Segona Guerra Mundial. Després de la contesa va ser recollit per una tia a París.Aquestes experiències el van motivar per estudiar psiquiatria.
Va estudiar medicina a París i més tard, conduït pel desig de revaluar els esdeveniments de la seva pròpia vida,va començar a estudiar psicoanàlisi i posteriorment neuropsiquiatria. Va dedicar la seva carrera sobretot al tractament de nens traumatitzats.
És des de 1996 directord'estudis de la Facultat de Ciències Humanes de la Universitat de Sud-Toulon Var i responsable de l'equip d'investigacions en etologia clínica de l'Hospital de Toulon. Elsseus treballs li han permès desenvolupar el concepte de la Resiliència (capacitat de les persones de sobreposar-se a períodes de dolor emocional i situacions adverses).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El nacimiento del sentido (boris cyrulnik)
  • Los Patitos Feos, de Boris Cyrulnik
  • los patitos feos boris cyrulnik
  • La resiliencia segun boris cyrulnik
  • Boris cyrulnik: los patitos feos.
  • Entrevista a boris cyrulnik
  • pensamiento boris cyrulnik
  • Adolescencia Curva Peligrosa De Boris Cyrulnik

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS