Bryan Adams

Páginas: 5 (1193 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
Bryan Adams








Núria Pino

Descripció de l’estil: Rock, Hard Rock i Soft Rock
Rock
El Rock és un estil musical que va evolucionar a partir del blues. El nom rock avui en dia s'aplica a molts altres estils, en particular quan un grup de música porta una o més guitarres elèctriques, una bateria, solistes vocals i, molt freqüentment, un baix elèctric. El rock és un dels estilsmusicals claus del segle XX i s'ha dividit en múltiples gèneres i subestils, resumits per ordre cronològic (es consideren tant els gèneres de rock com els seus derivats)
La música rock o només rock és un gènere musical contemporani encaminat a englobar cadascun dels diversos gèneres musicals derivats del rock and roll. Sol interpretar-se, entre altres molts instruments que ocasionalments'addicionen, amb guitarra elèctrica, bateria i baix elèctric. Molts estils de música rock també empren instruments de teclat com l'orgue, el piano o els sintetitzadors. La música rock normalment té un fort contratemps, i sovint se centra en la guitarra, tant elèctrica com acústica.

Hard Rock
El Hard Rock és el fruit del desenvolupament i la barreja del blues i dels aspectes més innovadors del rockexistent a la dècada del 1960, que es caracteritza per la important presència de guitarres elèctriques, ritmes contundents amb notable protagonisme de la bateria, i una veu que adquireix també un nou protagonisme pel que fa a la seva força, sense renunciar a la melodia. Tot plegat va tenir el recolzament dels avenços tècnics que afectaven tant els instruments com els sistemes d'amplificació, cada copmés potents.
A finals dels anys 60, esperonats pel que havien fet grups com ara The Beatles,The Who, The Animals, The Yardbirds o Creedence Clearwater Revival, hi va haver una sèrie d'artistes i grups que van unir a això una forta influència de blues progressiu i van dur el pop i el rock existents cap a un terreny on hi predominava la força del ritme i la contundència sonora. Entre ells destaquenpel seu èxit Cream,Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple o Black Sabbath. La frontera que separa el hard rock del heavy metal és sovint difícil de distingir. De fet, segons alguns usos de l'etiqueta hard rock, aquest conté el heavy metal, mentre que en d'altres usos es tracta d'un gènere diferent però proper i amb una àmplia zona d'intersecció.


Soft Rock
El soft rock ( ‘rock suau’) ésun estil musical, que es distingeix d'altres tipus de rock per l'ús de distorsions poc saturades en les guitarres, melodies fàcilment assimilables i lletres poc controvertides. Altres denominacions, com AOR (adult oriented rock: ‘rock orientat a adults’), es refereixen bàsicament al mateix fenomenEl soft rock suavitza, de manera conscient, les arestes instrumentals pròpies del rock tradicional,tant en la recerca de sons (guitarres a baix volum, bateries relaxades ...) com en l'altura de la pròpia veu, normalment cantant en tessitures altes, falsets, etc.La selecció de les lletres, tendeix cap a la recerca de temàtiques sense confrontació, plantejades en llenguatge col·loquial (sense ser vulgar), amb especial incidència en les qüestions amoroses, la vida quotidiana i les relacionsd'amistat.

Bryan Adams

Bryan Adams (Kingston, Ontàrio, Canadà, 5 de novembre de 1959) és un cantautor i fotògraf canadenc. Des de els 10 anys Bryan ja va començar a buscar interès per la música gràcies a la guitarra que li va comprar el seu oncle, encara que com el cas de molts artistes no aprovava aquest interès el seu pare, ja que era diplomàtic .Al cap de poc temps els seus pares es van divorciari el petit futur cantant se'n va anar a viure amb la seva mare i germà a la ciutat de Vancouver. Als 15 anys Bryan va deixar l'escola i va començar a estudiar piano.
El 1979 Bryan va realitzar la seva primera aportació musical als gèneres que aleshores eren molt exigents, i junt amb Jim Vallace , a qui havia conegut dos anys abans, van rebre la seva primera oferta de la companyia A&M i van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Please Forgive Me Bryan Adams
  • Bryan
  • Bryan
  • bryan
  • BRYAN
  • Bryan
  • bryan
  • Bryan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS