Burundi

Páginas: 34 (8493 palabras) Publicado: 21 de junio de 2013
Introducció

Burundi és un dels països pertanyents al continent africà. Concretament es situa a l’Àfrica Central, a la gran Vall del Rift, i està limitat pel Congo i el llac Tanganica a l’oest, per Ruanda al nord i per Tanzània a l’est i al sud. Té una extensió de 27.835 kilòmetres quadrats, i per tant és un dels països més petits d’Àfrica.











Administrativament, Burundiestà dividit en 16 províncies: Kirundo, Cibitoke, Ngozi, Muyinga, Kayanza, Karuzi, Bubanza, Muramvya, Cankuzo, Mwaro, Gitega, Ruyingui, Bururi, Rutana, Makambra, i la capital Bujumbura.







En gran part, Burundi és un altiplà situat al centre d’Àfrica amb una altitud mitjana de 1.502 metres. El mont Heha és elpic més alt del país amb 2.670 metres d’altura. Altres monts considerats importants són el Kayumu de 2.634 metres, i el Mukike de 2.600 metres.
El país està travessat de nord a sud per una cadena muntanyosa anomenada Crête du Nile.
Els principals rius són el Ruzizi, que constitueix la frontera amb el Congo desembocant al llac Tanganica, que és el llac principal de Burundi, que comparteix ambaltres regions (Tanzania, el Congo i Zambia).

Pel que fa la història de Burundi, hi ha dos divisions: els hutus, considerats com els esclaus, agricultors, que representen el 68% de la població i són considerats els habitants originaris del país; i els tutsis, considerats els invasors i terratinents, que rere la seva invasió al segle XV, varen metropolità l’exèrcit, la política i l’economia, i querepresenten un 14% de la població. A les hores hi ha hagut constants enfrontaments entre ambdues parts.

Al 1962, quan Burundi s’independitzà de Bèlgica, es varen intensificar els enfrontaments entre hutus i tutsis.

Al 1993 esclatà la Guerra Civil de Burundi. Melchior Ndadaye, que era el hutu que hi governava va ser assassinat. La Guerra va comportar més de 300.000 víctimes mortals i més de800.000 desplaçats i refugiats. A les hores l’esperança de vida no superava els 44 anys i hi havia més de 250.000 contagiats de Sida. A més d’un 70% de pobresa.

Cap a l’any 2000 varen començar les negociacions de pau, i cap al 2004 Dar-El Salam va proposar un acord sobre el repartiment del poder entre hutus i tutsis.

Al 2005 es van celebrar les primeres eleccions democràtiques. Va ser el pasdefinitiu cap a la pau.

Actualment, el tipus de govern que hi ha a Burundi és una República governada pel president Pierre Nkurunziza.

La cultura de Burundi està basada en tradicions locals i en la influència dels països veïns. La majoria dels burundesos viuen en zones rurals. Donat que el paisatge muntanyós ha obstaculitzat el desenvolupament dels pobles, petits clans viuen en masosanomenats rugos situats al cim de turons.
Gran part de la població manca d’atenció sanitària i d’aigua potable, el que causa que moltes persones recorren a l’ús de medicines tradicionals i al consum d’herbes per a tractar les diverses malalties.
La majoria de la població és cristiana, tot i que l’islam i diverses formes d’animisme també hi són presents.
El tipus de matrimoni més comú entre elscristians és aquell en que la família del nuvi escull a la núvia, a vegades fins i tot pagant un preu per la noia.
Els dos idiomes oficials de Burundi són el francès i el Kirundi. El Kirundi és la llengua més parlada, tot i que el francès és utilitzat en la majoria de documents escrits o oficials. Algunes poblacions petites de burundesos parlen un dialecte del Swahili, llengua que també es parlada pergran part dels burundesos.

L’economia de Burundi s’ha caracteritzat per ser principalment agrícola, enfocada en gran part a l’exportació de cafè i sucre. Més del 90% de la població depèn de l’agricultura de subsistència, però a l’hora compta amb molts pocs productes d’exportació.
Pel que fa l’economia de Burundi, hi conflueixen dues característiques: d’una banda s’ha de tenir en compte de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • burundi
  • Burundi
  • Burundi
  • BURUNDI
  • Burundi
  • BURUNDI
  • Burundi A Rwanda
  • burundi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS