Cacaolat

Páginas: 5 (1005 palabras) Publicado: 1 de junio de 2012
1. (1.5 punts) Quines estratègies podem identificar en la decisió presa per part de l’empresa Damm de participar conjuntament amb altres empreses en l’adquisició de Cacaolat? Detalla el tipus d’estratègia des de la modalitat econòmica i jurídica.

La gran aposta des del primer moment per part dels socis en aquest projecte ha estat la construcció d’una nova fàbrica a Santa Coloma de Gramanet peraprofitar les instal•lacions de l’antiga fàbrica de Cervesa Damm. La important inversió també servirà per dur a terme la innovació aplicada a productes, processos, nous sistemes de comercialització i nous mètodes d’organització. L’adquisició de Cacaolat ha estat des dels seus inicis un projecte a través del qual es vol rellançar una marca de gran tradició i alhora fer-la créixer a tots els canalsi mercats, pel que Damm y CObega ja han treballat en el projecte tècnic de construcció de la nova planta de Santa Coloma per tal que estigui operativa a partir del 2013.

Per tant amb aquesta adquisició el que es vol reforçar és l’estratègia de creixement internacional a través de la marca Cacacolat i obrir nous mercats a través de la firma Cobega, principal embotellador de Coca-Cola d’Espanya.Aquesta estratègia d’internacionalització representa el desdoblament de l’activitat econòmica de l’empresa en altres països. En aquest sentir l’empresa espanyola Damm i Cobega demostrarien un maneig destacat d’aquest tipus d’estratègia.

Una avaluació estratègica d’internacionalització es complica quan l’empresa decideix desenvolupar la seva activitat econòmica en altres països ja que hi ha unrisc específic com per exemple: Risc polític(valoració de l’estabilitat política i possibilitat que el govern nacionalitzi o intervingui amb força l’activitat comercial), ris país (retard més o menys llarg en el pagament del seu deute i el risc associat a que canviï el tipus de canvi mentrestant).


2. (1.5 punts) Segons la naturalesa de l’avantatge competitiu (enfocament de Porter) com espoden classificar les estratègies? Quina estratègia poden identificar en l’empresa Cacaolat? Consulta la web de l’empresa i la informació que consideris necessària.

Les estratègies genèriques de Michael Porter són un conjunt d’estratègies competitives que tenen com a principal objectiu el desenvolupament general d’una empresa. Busquen obtenir un avantatge competitiu per l’empresa a través dellideratge en costos, la diferenciació o l’enfocament. Les estratègies per tant es poden classificar en:

- Lideratge de costos: consisteix en vendre productes a preus unitaris molt baixos a través d’una reducció dels costos. S’aconsegueix reduir-los per exemple a través de la fabricació de productes estàndard, a través de la producció de grans volums, la utilització d’economies d’escala, controlsde costos i despeses indirectes, creació d’una cultura de reducció de costos als treballadors de l’empresa, reducció de costos en funció de vendes, marquetig i publicitat, etc. A través d’aquesta estratègia l’empresa busca obtenir una major participació en el mercat i per tant augmentar les seves vendes i, aprofitant els preus més baixos que la competència, treure algun competidor del mercat.Aquesta estratègia és recomanable utilitzar-la quan el mercat està compost per consumidors que són sensibles als canvis de preus, quan hi ha poques possibilitats d’obtenir diferències entre els productes, quan als consumidors no els importi massa les diferències entre una marca i l’altre, etc. Els inconvenients d’aquesta estratègia és que podria ser imitada per la competència o que l’interès delsconsumidors es desviés cap a altres característiques del producte i no al preu.

- Diferenciació: consisteix en produir i vendre un producte únic i original que aconsegueixi diferenciar-se de la competència i que no sigui fàcil d’imitar. Aquesta diferenciació pot ser per exemple en el disseny del producte, en els seus atributs o característiques, en la marca, a la qualitat, a la rapidesa en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cacaolat
  • Propuesta de investigación cacaolat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS