CADENA ALIMENTARIA

Páginas: 2 (257 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
-1974215217170000
L A C A
D E N
A A L
T À
R I A
-23241037655500
47561513843000

productorHerbívora Omnívor Carnívor descompost aigua sol nutrients consumidor primari consumidor secundari consumidor terciariLa cadena alimentària o cadena tròfica assenyala lesrelacions alimentàries entre productors, consumidors i descomponedors. En altres paraules, la cadena reflectix qui es menja a qui (un ser viu s'alimenta del que el precedix en lacadena i, al mateix temps, és menjat pel que ho seguix) .Es tracta, d'una corrent d'energia que comença amb la fotosíntesi i que després es transferix d'un organisme a unaltre a través de la nutrició. La cadena alimentària, per tant, s'inicia amb els vegetals fotosintètics, que tenen la capacitat de crear matèria viva a partir de la inerta.Per això, se'ls denomina productors ( autòtrofs)
Després tenim els animals que s'alimenten dels productors i que reben el nom de consumidors ( els insectes). Aquestsanimals servixen d'aliment per a altres que són coneguts com a consumidors secundaris o carnívors.
després també podríem parlar dels consumidors terciaris que són aquells ques'alimenten bàsicament dels secundaris. Entre aquells podríem destacar que es troben tots aquells animals i sers de l'ecosistema que exercixen superioritat sobre la resta,com seria el cas dels superpredadores com el cocodril, el tauró, el jaguar, l'ós polar, el llop o el lleó.
Per a tancar la cadena, apareixen els bacteris i fongs quedescomponen els rebutjos de les plantes i dels animals. Amb aquesta descomposició, tornen a aparéixer elements simples que són utilitzats com a aliment per les plantes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cadenas alimentarias
  • Cadena Alimentaria
  • CADENAS ALIMENTARIAS
  • cadenas alimentarias
  • Cadena Alimentaria
  • Cadena Alimentaria
  • cadena alimentaria
  • Cadena Alimentaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS