cafe de la marina

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014










EL CAFÈ
DE LA
MARINA










NIBRASS HAIDER

2n BATXILLERAT

ELVIRA FERRER

2014-2015Dimarts , 25 de novembre de 2014


EL CAFÈ DE LA MARINA

EXERCICI 3 :

A el cafè de la Marina , els draps bruts ue s'hi volen amagar afavoreixen lapresència de sobrenetesos . Es tracta d'allò que , per entendre'ns , anomenem indirectes : supòsits compartits als quals no al.ludim directament i oberta , sinó amb fórmules ambigües , carregades de segonsentit .Explicita el missatge ocult sota els cinc enunciats següents :

A : Rufina : No et fiquis en les coses de les dones , que tu no entens res …
Rufí : Més del que et penses !

Doncs ,aquesta frase indirecta segons el context significa que la Rufina diu al seu marit Rufí que no s'enfiqui en les coses de les dones , referint a la situació de la Caterina que havia sortit amb un noique la va deixar embarassada i va anar a França , per tant , ella per no quedar mal va avortar ; la Rufina es referia a aquesta situació . Però el Rufí la diu que sap més del que ella pensa perquè comtot el poble sap el secret de la Caterina .

B : Rafael a Caterina : Tu també anaves a la font als vespres ; ara , que el teu surell va capbussar-se amb ham i tot i no li hem vist la ganya .

Enaquesta frase , en Rafel està dient a la Caterina que no queixi de les altres persones ( a les noies del poble ) perquè abans ella també estava amb un home i ha tingut relacions sexuals , és una altracosa que tot no va acabar bé .

C : Gracieta : Avui tens mala lluna , Caterina ; potser no t'ho provat el vent de França ?

La Caterina no es trobava bé perquè el seu pare li havia fet uncompromís amb el Monsieur Bernat . Per tant , la gracieta li fa recordar dels temps anteriors per animar -la , li fa recordar els moments passats a França però en canvi ella s'enfada més i la diu que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina
  • Cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS