cafe de la marina

Páginas: 5 (1205 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2014
El Cafè de la Marina ( 1933 ) de Josep Maria de SagarraPoema en tres actes1. Per què l’obra té el subtítol Poema en tres actes?2. El títol El Cafè de la Marina és literal? Què presenta? Sobre què informa? Té algun tipus de protagonisme el lloc del títol?3. Què és una acotació? En quin tipus de lletra està escrita? Sobre què informen les acotacions inicials?
En una obra dramàtica, lesacotacions constitueixen unes notes explicatves que fan referència a la disposició de l’escena, a la localització de l’acció i al tems en què aquesta trascorre, i als personatges que intervenen en l’escenificació de l’obra. Està escrita en cursiva, amb els noms dels personatges normals, i posa en contacte d’alguna manera, a l’autor de l’obra amb els actors de la representació, o bé al lector perimaginar-se la escena. 4. Hi ha personatges que tenen un nom simbòlic. Quins? Només per aquests noms podries fer una llista de personatges positius i de personatges negatius?
N’hi ha tres personatges que tenen nom simbòlic, El Libori, anomenat Mussiú, i el Sr. Bernat, anomenat, el francès, L’artista és anomenat Moreno. A més apareix amb Caterina un diminutiu Catarineta. Trobem que ens alguns noms s’hanutilitzat hipocorístic, com Luard per Eduard, Tià per Sebastià, i Met per Jaumet. 5. Segons l’edat dels personatges, en podríem fer dos grans grups?Segons l’edat dels personatjes sí que podriem dividir el grup en dos, ja que n’hi ha una diferència bastant notable en edats, encara que podem observar que estan repartits de forma equitatòria: Els més joves : Caterina (26 anys), Rosa (19anys), Gracieta iMaria (19 i 22 anys), Rafael (25 anys), Claudi (30anys), Una artista (de 30 a 40 anys ), Tià (20anys), Moreno (25anys), Antoniet i Gallaret (20 i 25 anys)Els més grans: Libori (60anys), Salvadora (60anys), Rufina (40anys), Rufí (50 anys), Luard (60anys), Baldiri (45anys), Valent (50anys), Sr Bernat (50anys)6. Quins són els personatges directament lligats al Cafè del títol?
7. ACTE PRIMER:presenta els personatges i introdueix el conflicte.
En el primer acte apareixen en una taula jugant Rafael, Baldiri ,Gallaret, Antonet i Moreno. En una altra Rufí (sol) Libori darrere el taulell i Salvadora parlant amb ell i els de les taules. El conflicte pricipal prové de l’avortament secret viscut per la protagonista, Caterina. 7.1. En quin lloc i a quina hora es presenta l’acció?L’obra succeix enun café de mariners tocant a la platja d’un poble de la costa empordanesa, vora el cap de Creus. A l’establiment hi ha un taulell, una perta interior a mà dreta, un gran portal amb vidrieries que dóna a la platja i una altra porta que dóna al carrer. Amarrades a la sorra es veuen les proes de les barques, i el mar al fons. Podriem dir que l’acte és presenta a la tarda, quan comença el capvespre.7.2. Quins conflictes i quines afinitats hi ha entre els diversos personatges? Exemple: Escena II i XVII, relació entre Libori i Salvadora.Un dels conflictes que és presenta té a veure amb Libori, que vol aconseguir per a sobre de qualsevol cosa, un matrimoni amb Salvadora. Ell és noi noi del carrer i ella una noia molt ben plantada i educada.
FALTA INFORMACION7.3. Quines accions fan elspersonatges? Són les pròpies d’un cafè?7.4. Com són les relacions entre el Rufí i la Rufina? Exemple: Escena V.7.5. Com es comporten els joves? Quin tipus de converses tenen? Exemple: Escena IV.7.6. El secret de Caterina.7.6.1. Indirectes de Rufina? Escena VI.7.6.2. Experiència de Caterina front a Rosa, Maria i Gracieta? Escena VIII.7.6.3. Insinuacions de Rafel sobre el secret de Caterina? EscenaIX.7.6.4. Destí de les dones solteres? Protagonisme del Cafè? Escena IX.7.6.5. Insinuacions de Claudi a Caterina? Escena XIII i XIV.7.6.6. Caterina confessa el seu secret a Salvadora? Quin és? Escena XVI.7.7. Luard. Sensibilitat diferent? Serveix de contrapunt? Escena XI.7.8. Primera aparició de Claudi. Com és? Escena XII.
7.9. Boda de Rosa: és l’últim dia que viu al Cafè. Demà es casarà. Què li diu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • el cafè de la Marina
  • El Cafè de la Marina
  • Cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS