el cafè de la Marina

Páginas: 7 (1535 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
ÍNDEX
1. Inventari dels personatges .................................................... pàg. 2 i 3

2. Cronologia de les accions ..................................................... pàg. 3 i 4

3. Lèxic propi del món mariner ................................................. pàg. 4 i 5

4. Expressions que transmeten una concepció patriarcal i àdhuc misògina de la societat................................................................................... pàg. 6 i 7

















EL CAFÈ DE LA MARINA, de Josep Maria de Sagarra

1. Inventari dels personatges.

Com a personatge protagonista ens trobem a la Caterina. Després, com a secundaris tenim a: el Libori, el Rufí, la Rufina, la Salvadora, la Rosa, el Rafel, el Claudi, el senyor Bernat, el Luard.Finalment, tenim uns altres personatges, els quals no són molt importants dins l’argument com: el Baldiri, la Gracieta i Maria, una artista, que s’enamora d’en Claudi, el Valent, el Tià, el Moreno i l’Antoni i Gallaret.

- La Caterina Filla gran del Libori (26 anys). És una noia treballadora i manté en secret un problema que va tenir amb un jove que va fugir a França. És molt sentimental i,al llarg de l’obra, es veu sotmesa a acceptar la seva vida de soltera en un poble petit, encara que després, el seu pare l’obliga a casar-se amb el senyor Bernat. Finalment, tot aquest dolor de dins seu desapareix, ja que s’enamora d’un noi, amor del qual és correspost.

- El Libori Home cafeter i pescador (60 anys). És l’amo del Cafè de la Marina, a més, és un bon home, encara que hi hacops que s’interessa pels béns de les altres persones. Com a pare, estima més a la seva filla Rosa que a la Caterina, ja que la Rosa s’assembla més a la seva mare i, d’aquesta manera, li dóna més llibertat i menys responsabilitat dins del cafè.

- La Rufina Comercianta de peix (40 anys). És la dona d’en Rufí i és la persona que sempre crítica a la Caterina, de manera que ella es qui haposat la seva mala fama.

- El Rufí Pescador gandul, que viu a l’esquena de la Rufina (50 anys). És un home graciós que sempre està al cafè mentre la seva dona treballa.

- La Rosa Filla petita del Libori (19 anys). És una jove divertida, la qual és l’ull dret del seu pare. A més, sempre està amb les seves dos amigues, la Gracieta i la Maria. En l’escena primera del segon acte éscasa amb Rafel.

- El Rafel Pescador jove i galantejador que es casa amb Rosa. (22 anys). Un cop es casa amb ella, el seu caràcter canvia, ja que és torna possessiu.

- La Salvadora Veïna de Libori i mare de Claudi (60 anys). És una dona molt bondadosa, la qual es preocupa pel seu fill. Estima molt a la Caterina, de manera que quan el seu fill decideix casar-se amb ella s’alegra.- El Claudi Fill de la Salvadora, finalment, enamorat de la Caterina (30 anys). És un home desenganyat amb les dones i amb un caràcter molt fort. Al final de l’obra, canvia el seu caràcter i es torna més tendre.

- El senyor Bernat Comerciant rossellonès ric, amb una barba i bigoti, el qual fou pretendent de la Caterina, encara que en assabentar-se del seu secret va renunciara casar-se amb ella. (50 anys).

- El Luard Pescador vell i pobre, solter i una mica fantasista (60 anys). És un personatge que s’evadeix del seu entorn i dóna consells a la Caterina.


2. Cronologia de les accions.

L’obra El Cafè de la Marina està dividida en tres parts, les quals corresponen a: la prima, a la introducció i, a la vegada, al primer acte; la segona, al nus, que ala vegada correspon al segona acte; i, finalment, la tercera part correspon al desenllaç i al tercer acte.

- Primer acte:
Es presenten els personatges i la situació escènica de l’obra.
S’insinua el secret de la Caterina, el qual és el resultat del seu amor amb un home que ha marxat a França.
Es realitzen els preparatius de la boda de la Rosa, la filla petita de Libori.

- Segon acte:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cafe de la marina
  • cafe marina
  • Café de la Marina
  • El cafe de la marina
  • Cafe de la Marina
  • cafe de la marina
  • El Cafè de la Marina
  • Cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS