Calbin I Hobbes

Páginas: 8 (1847 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2012
ÍNDEX

Informació general
Ordre i vinyetes
Tractament de les imatges
Classificació
Argument
Personatges
Ambientació
Diàlegs
Signes i onomatopeies
Interpretació i opinió personal

INFORMACIÓ GENERAL

Creador  Bill Watterson
Format Tira de premsa, Comic bookPrimera edició 18 novembre 1985Última edició 31 desembre1995Editorial Andrews McMeel Publishingperiodicitat Diària

Calvin i Hobbes és una tira còmica escrita i dibuixada per Bill  Watterson que relata, en clau d'humor, les peripècies de Calvin, un imaginatiu nen de 6 anys, i Hobbes, el seu enèrgic i sarcàstic, encara que una mica pompós, tigre de peluix, al qual Calvin creure al. La parella rep els seus noms de Joan Calví, teòleg reformista francès del segle XVI, i deThomas Hobbes, filòsof anglès del segle XVII.1 La tira còmica es va publicar diàriament des del 18 de novembre de 1985 fins al 31 de desembre de 1995,apareixent en més de 2.400 diaris i amb més de 30 milions d'exemplars venuts dels seus 18 llibres recopilatoris, la qual cosa la converteix en un referent de la cultura popular fins i tot en l'actualitat.

ORDRE I VINYETES

Tots els gags començen, a la part superior dela pàgina, sempre amb una vinyeta allargada, que ens introdueix a la historieta en qüestió.

Genralment, les vinyetes es llegeixen amb l'ordre que s'ha marcat a la imatge de dalt.
Les vinyetes són marcs senzills fets per una fina línea i generalment quadrats o rectangulars de petit tamany.
Com podem observar en la imatge, podem trobar-nos també dibuixos que no es vegin emmarcats per cap tipusde vinyeta.
Així doncs el mètode de lectura és de dalt a baix i de esquerra a dreta.
En els últims anys de la tira, amb més espai a la seva disposició, Watterson va experimentar amb diverses grandàries i formes de les vinyetes.

TRACTAMENT DE LES IMATGES

Els trets més característics de l'estil de Watterson  són: 
- Variades  i exagerades expressions dels seus personatges  (especialment Calvin)
 - Els elaborats i estranys fons de les fantasies imaginades del nen, gran sensació de moviment i freqüents jocs visuals i metàfores.  -En els últims anys de la tira, amb més espai a la seva disposició, Watterson va experimentar amb un major ús de l'espai en blanc. 
-També va jugar amb la idea de deixar certs episodis a la imaginació del lector .- La tècnica de Watterson consistia ainiciar el dibuix amb uns  minimalistes croquis(encara que les  tires  dominicals,  més extenses,  requerien un treball més elaborat), després solia utilitzar un pinzell de marta cebellina i tinta xinesa per acabar el dibuix. Era molt  curós  amb l'ús del color, cavil·lant durant llarg temps en els colors exactes que faria servir en la tira dominical.
Calvin fent ganyotes. Un petit exempledel prodigiós domini del llenguatge corporal.

Exemple del tractament dels espais en blanc.

Exemple de paisatge imaginatiu i el·laborat
l'expressivitat facial de què fa gala l'autor.
Vinyeta amb colors i dinamisme
Exemple dels paisatges complexos i imaginatius en comparació amb els
L'arbitrarietat amb que l'autor tracta els colors vius i el buit de blanc creen moltscontrastos en la seva obra. Així com el del blanc i negre, tal i com veiem a les imatges.

Watterson és un bon dibuixant, un artista que controla el moviment,l'expressió i la dinàmica dels personatges. Un tipus que dibuixa en estil caricaturesc i senzill.

ARGUMENT

Calvin és un nen de sis anys que viu unes meravelloses  aventures  i  desventures al costat del seuinseparable millor amic: Hobbes, un tigre de peluix que cobra vida només en la seva imaginació. Les tires tracten, en general, de gamberrades del nostre protagonista - sovint increïblement enginyoses-, de la seva convivència amb els seus pares, amb la seva veïna (i companys de classe) Susie, la seva professora o la seva mainadera, o de les seves reflexions sobre diferents temes de la seva vida diària.    
  En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hobbes i la modernitat
  • Comparació Hobbes I Locke
  • Hobbes
  • Hobbes
  • ORIGEN DEL CALBINISMO
  • Hobbes
  • Hobbes
  • Hobbes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS