Cambios En Las Relaciones Familiares

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
Text de Beck-Gernsheim, quins creus que són els cinc grans canvis de les families catalanes els darrers vint anys.

* Passa d’haver un únic model de familia (la tradicional i unitària) ahaver-ne de diferents: famiílies monoparentals, matrimoni d’homosexuals, pares vidus, etc.
* Les noves tecnologies d’ara han permès noves formes de maternitat: inseminació artificial, mares de lloguer,dones amb la menopausa que cedeixen a rebre òvuls de dones més joves, etc.
* Hi ha hagut un descens de matrimoni mentre que el nombre de separacions per divorci ha augmentat
* Els solters ja noviuen sols, com fa anys, sinó que viuen amb altres persones i en les relacions de parella estable, els dos membres ja no solen viure junts, sinò que cada vegada més decideixen viure per separat.* S’han fet modificacions en els cognoms de la família: si una dona decideix conservar el seu cognom, li pot atorgar com a primera opció al seu fill o filla, de la mateixa manera que es pot decidirno posar-ne cap, posar-ne només un, etc. això, abans, no podia ser així.

2. Quines són les tres característiques bàsiques de les famílies catalanes actuals en relació a l’Educació infantil.* Els nens s’escolaritzen abans, ja que la dona d’avui ja està introduïda al món laboral i això implica que ja no és ella qui es queda a casa amb els nens. Per tant, els nens necessiten serescolaritzats més d’hora amb el fi de poder atendre les necessitats que la família, per falta de temps, no pot. En aquest sentit, cal apreciar el valuós paper que juguen els avis, que també s’accentua peraquesta falta de temps.
* Els horaris restringeixen el temps que les famílies poden dedicar a l’escola. El fet de tenir cada vegada més horaris partits, per exemple, a la feina, no permet a moltesfamílies assistir a reunions presencials de l’escola, entrevistes, etc.
* L’accés a la informació que cada vegada està més a l’abast de les famílies (TIC), afavoreix el seu coneixement sobre temes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cambios Relaciones Familiares
  • Cambios Familiares
  • Relaciones Familiares
  • Relaciones Familiares
  • Relaciones Familiares
  • Relaciones Familiares
  • Relaciones Familiares
  • relaciones familiares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS