camps de concentració (trens)

Páginas: 6 (1432 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
1.- ELS TRENS
Els trens van ser una part essencial de l’holocaust, ja que servien per transportar a centenars i milers de persones del ghetto fins els camps de concentració o d’extermini.
On van ser més abundants va ser en els països de l’est d’Europa com Polònia.
Els trens, eren trens de càrrega i no podien sobrepassar els 80km/h. Estaven formats per 60 vagons més o menys. Contant el pesdels vagons i els accidents geogràfics que es podien trobar, els obligava a establir una velocitat de 30-50km/h. Els principi en els vagons hi viatjaven 50 o 60 persones, per tant en cada viatge duien a 3600 presoners. Més tard els vagons ja van passar a portar més de 100 persones.
En els trens hi havia 15 soldats de la SS més un oficial responsable dels accidents i les fugues. En quan a lesfugues, si passava, tant els soldats com l’oficial se’ls establia un càstig. Els soldats treballaven de dilluns al dissabte al migdia, per tant, si un tren arribava al dissabte a la tarda, els passatgers es quedaven tancats a dins el vagó fins al dilluns el matí.
La gent a dins el vagó estava molt incòmoda, podien ajaure a la vegada per descansar però enganxades les unes amb les altres. En els vagonsde 100 o més persones s’havien d’anar fen torns per seure perquè no hi cabien. Entre els viatgers si trobaven vells, malalts, nens. Dones a punt de parir, bojos...En els passatgers no se’ls hi proporcionava cap tipus de subsistència: ni aigua, ni menjar, ni recipients per fer les necessitats, ni palla pel terra... En alguns dels casos per poder fer les necessitats es feien forats a la fusta delterra o la gent s’ho havia de fer a sobre. Aquesta qüestió va provocar molt sofriment, molt més en molts casos que la set o la fred.
Aquestes males condicions provocaven molts morts que no es podien retirar perquè si no les llistes de sortida no coincidirien amb les de l’arribada. Quan arribaven en els camps els que estaven en més males condicions se’ls enviava directament a la càmera de gas.L’empresa ferroviària que s’encarregava era Reichbahm que actualment rep el nom de Deutschebahn. Es van fer 1600 viatges des d’Alemanya fins a Polònia. Això comporta aproximadament 4 milions de presoners.



2.- ROBATORIS SISTEMÀTICS
Amb l’excusa de us poden ser útils, els presoners estaven obligats a portar tot el que poguessin, especialment or i diners en metàl·lic que després seria robat pelsnazis. No tan sols se’ls prenien els diners, sinó un cop arribats el camp se’ls obligava a deixar les seves maletes a un personal encarregat d’obrir-les i emportar-se el contingut com ara: roba, joies, diners, ulleres, dentadures, sabates, pròtesis...els objectes requisats serien reutilitzats per vendre’ls a Alemanya. Fins hi tot a països com Hongria i Txecoslovaquia els feien portar el bestiarpetit que tinguessin.
Tot això es tractava d’un autosequeix simple i enginyós.



3.- TRACTA D’ANIMALS
Els soldats de la SS per exemple no amagaven la seva diversió veien els homes i dones fen les necessitats a on podien i també els viatgers alemanys que passaven per allà expressaven obertament el seu pensament, i deien així: gent com aquesta mereix el destí que té, només cal veure com escomportant. No són persones, són animals. Quan arribaven els caps els feien baixar ràpid dels vagons com animals en grans remats. Era el primer cop que tenien contacta amb els Alemanys dins el seu territori. Comença la primera selecció. Un cop arribats els fan les preguntes següents: quants anys tens? i, Sa o bo?. Seguidament es separaven els homes, les dones, els vells i els nens.

4.- PÈRDUA DELA INTIMITAT
La neteja era una cosa obligada. En arribar als camps, els presoners eren obligats a despullar-se completament, afaitar-se, dutxar-se i desinfectar-se. L’aigua que feien servir per rentar-se era pudenta, també l’aigua de beure. Els banys eren freds i coberts de fang, i els presos eren obligats a dutxar-se un cop a la setmana, tot i que només un cop al mes disposaven de sabó i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CAMPS CONCENTRACIO IMPRIMIR
  • Camps de concentracio
  • Catalans i Espanyols Als Camps De Concentracio Nazi
  • ELS CAMPS DE CONCENTRACI
  • Els Camps de concentraci nazis
  • camps de concentració nazis
  • Camps de concentració nazis
  • Els camps de concentració nazis, paraules contra l'oblid (rosa toran)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS