Camps de concentracio

Páginas: 4 (865 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2013
Els camps de concentració nazis són els camps de concentració que s'utilitzaren inicialment com a element dissuasiu a l'Alemanya nazi davant la possible oposició comunista i com a presons delsquadres dirigents de les forces subversives. La seva transformació en un univers concentracionari del terror, la tortura i la mort per a milions de persones tingué lloc en el curs de la Segona GuerraMundial (1939 - 1945).
La doctrina totalitarista del nazisme no pot acceptar l'existència de cap manifestació d'independència en relació a la ideologia oficial del règim. Aquesta determinació ideològica esmaterialitza en aquestes instaŀlacions.
Entre 1933 i 1939 es desenvolupa el sistema concentracionari nazi, on es confinen els opositors, reals o suposats, al règim (comunistes, socialistes,demòcrates...). Són detinguts en virtut dels poders que Hitler concedeix a la policia després de l'Incendi del Reichstag, segons el sistema de la detenció preventiva de seguretat, que permet l'internamentarbitrari, sense possibilitat d'apeŀlació. A l'inici de la guerra, el 1939 en els camps de concentració nazis hi havia unes 8.000 persones.


Estrella groga imposada als jueus durant el règim naziInicialment l'organització i manteniment dels camps són confiats a les SA (Sturmabteilung -Tropes d'Assalt-), però a partir de 1937 passen a ser responsabilitat de les SS (Schutzstaffel - Escamots deProtecció-). El seu cap era Heinrich Himmler. La inspecció general dels camps es troba en aquest moment a Orianenburg, de la que depenen els tres camps existents, Sachsenhausen, Dachau i Buchenwald. Apartir de 1938 comencen a ser deportats els resistents dels territoris incorporats pel Reich: Àustria, Txecoslovàquia, (actuals Txèquia i Eslovàquia), el que requereix l'obertura de nous camps:Neuengamme, Ravensbrück i Mauthausen. En aquest camp va estar reclós Francesc Boix, fotògraf català que va testificar en els judicis de Nuremberg.
En la vigília de la guerra, l'univers concentracionari es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • camps de concentració (trens)
  • Catalans i Espanyols Als Camps De Concentracio Nazi
  • ELS CAMPS DE CONCENTRACI
  • Els Camps de concentraci nazis
  • camps de concentració nazis
  • Camps de concentració nazis
  • Els camps de concentració nazis, paraules contra l'oblid (rosa toran)
  • camps de maduixes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS