Els Camps de concentraci nazis

Páginas: 12 (2940 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2015

Els Camps de concentració nazis





Paola Aguilera
Mar Juarez
Claudia Maestro
Paula Franco
22/05/2014

Dachau
Va ser un dels camps d’extermini més gran, ja que 160.000 presoners van estar allà i 90.000, que estaven en altres camps que depenien de Dachau. Els registres incomplerts indiquen que 31.951 presoners van morir o van ser assassinats, però els investigadors creuen que van ser 40.000.Les morts més comuns van estar provocades per malalties, com per exemple per desnutrició, tifus, mals tractes i execucions, però altres van ser enviats als camps d’extermini de Polònia.
Theodor Eicke va ser el primer comandant de Dachau, més tard va ser nombrat inspector general de tots els camps i va ser el que va crear l’estructura organitzativa i les sàdiques regles de funcionament.
El 1938Dachau contenia trenta-dos barraques, un es feia servir per fer cruels experiments mèdics on centenars de presoners van perdre la vida. El 1941 van obtenir dos crematoris i una càmera de gas, però l’última no la van utilitzar.
En el camp al principi van haver presos comunistes, socialdemòcrates, presos polítics... Amb el temps van ser gitanos, homosexuals, Testimonis de Jehovà i sacerdots catòlicscontraris al nacionalsocialisme els que van ser reclutats a Dachau. Els primers presoners jueus van arribar al 1935, però l’any 1938, després de la nit dels vidres trencats els nazis van enviar més de 11.000 jueus.
Va ser el primer on els metges i científics alemanys van utilitzar els presos com a conillets d’índies. Experimentaven com afectava als humans els canvis bruscos de la pressióatmosfèrica, la immersió, la congelació en aigües fredes o les conseqüències que té beure aigua de mar. També van infectar als reclusos amb malalties com la malària per provar diferents fàrmacs. Els presoners, apart de ser utilitzats per la medicina, dia a dia realitzaven treballs forçats, ja fossin projectes de construcció i artesania, construint carreteres, drenant pantans o treballant en la producciód’armament.
El camp va ser alliberat el 29 d’abril de 1945 per la 42 Divisió d’Infanteria del exèrcit nord-americà. Es van trobar 7.400 cadàvers i uns 32.000 reclusos amuntegats en un lloc on hi havia un aforament màxim de 6.800 presos.


Forns crematoris del camp de concentració de Dachau. Ara formen part del monument























Auschwitz
Auschwitz va començar el 25 de gener de 1940 iva acabar el 27 de gener de 1945. Està localitzat a la Polònia occidental, a 43 km del oest de Cracovia. Va ser construït amb fusta, pedra i filferro espinós i la seva superfície és de 192 ha.
És un camp de concentració i extermini construït pel règim de l’Alemanya nazi després de la invasió de Polònia de 1939 al principi de la Segona Guerra Mundial. Es van produir 900.000 assassinats a Auschwitz(90% dels jueus). Una part d’ells va mori a les cambres de gas, altres de malalties, malnutrició, maltractaments o experiments “científics”. Auschwitz fou una combinació de camp d’extermini massiu, explosió de treball esclau amb la complicitat de la indústria alemanya.
Auschwitz, camp de
concentració i extermini del
selgleXIX.

Era un complex de 3 camps:
Auschwitz I: centre administratiu de tot el complex. Els primers membres van ser 728 presoners polítics polonesos. A l’entrada posa “la feina allibera”. Tots els presoners realitzaven feines i els diumenges es reservaven per la neteja, les dutxes i no se’ls hi assignava cap feina, excepte pels que treballaven en la fàbrica d’armes. Vivien en condicions duríssimes,estaven mal nodrits i tenien poca higiene, el que provocava que la taxa de mortalitat fos molt alta. Els càstigs eren aplicats al bloc 11 d’Auschwitz. Aquests consistien en tancar algú diversos dies en una habitació massa petita com per assentar-se. Altres eren executats, penjats, deixats morir de gana, cremats, o asfixiats a la cambra de gas.
Auschwitz II: Ubicat a 3km d’Auschwitz. Es va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els camps de concentració nazis, paraules contra l'oblid (rosa toran)
  • camps de concentració nazis
  • ELS CAMPS DE CONCENTRACI
  • Camps de concentració nazis
  • CAMPS CONCENTRACIO IMPRIMIR
  • camps de concentració (trens)
  • LOS CAMPOS DE CONCENTRACI N NAZIS
  • Camps de concentracio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS