Cançó per fer camí - maria mercè-marçal

Páginas: 3 (680 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2010
CANÇÓ PER FER CAMÍ

El tema d’aquest poema de Maria-Mercè Marçal és la unió de les dones per a lluitar per els seus ideals, els seus drets i reclamar la igualtat de gènere.
El poema comença ambuna pregunta retòrica “Vols venir a la meva barca?”. Alhora també és una metàfora, ja que en realitat invita a les dones a unir-se a la causa que ella defensa, els drets de les dones. El poema segueixamb les violetes, que són liles i simbolitzen el feminisme.
Continua amb “anirem lluny sense recança”, vers que significa que lluitaran per els seus ideals sense por, sense pena. Significa quelluitaran per ells fortament passi el que passi i que no miraran enrere. El vers “anirem lluny sense recança” es repeteix en el primer vers de la segona estrofa, i va seguit de “-serem dues, serem tres”.Això significa que les dones s’aniran unint a la causa progressivament. Aquest vers és una aliteració, ja que es repeteix als tercer, quart i sisè paràgrafs augmentant el número de persones arribant, enlúltim paràgraf a les mil.
Seguint amb segona estrofa, amb el vers “veniu, veniu, a la nostra barca”, Marçal segueix invitant, metafòricament, a les dones a unir-se a la cuasa feminista. Acontinuació fa referència al cel obert, que es podria interpretar com que la llibertat és a prop, que hi són a les portes i aquestes estan obertes.
En el tercer paràgraf Marçal diu que “Hi haurà rems per atots els braços”, és a dir, que tothom que vulgui pot unir-se a la protesta, i que com més gent ho faci, més força tindran. Aleshores repetiex el vers que he mencionat abans, però amb quatre i cinc. Peracabar l’estrofa diu que un cop aconseguit el seu objectiu, oblidaran tot el sufriment i el menyspreu rebut fins aleshores.
La quarta estrofa comença amb “Partim pel març amb la ventada”. Aquestametàfora significa que començaran la lluita el mes de març, concretament amb “la ventada”, el dia 8, que és el dia internacional de la dona. Amb “núvols de cor trasbalsat” es podria referir a totes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • maria merce marçal
  • Comentari Brida Maria Mercè Marçal
  • Treball maria mercè marçal
  • Ruda de m. mercè marçal
  • Guia per a fer un comentari de llibre
  • Guia per fer un comentari de text
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • Instruccions per a fer el treball de la pel·lícula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS