Cançoneta Incerta

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Cançoneta incerta
de Josep Carner


Josep Carner, autor de l'obra que seguidament analitzarem, va néixer a Barcelona al 9 de febrer de 1884 i va morira Brussel·les el 4 de juny de 1970. Va ser poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. És conegut com el príncep dels poetes catalans, ja que era un escriptor amb un prestigi excepcional iva ser el màxim representant de la poesia del Noucentisme. Però posteriorment l’ideal del noucentisme va entrar en crisi i Carner es sentia fora de lloc. Va guanyar unes oposicions al cos diplomàtici la seva nova feina el va fer marxar de Catalunya. Va viure en diversos llocs, Gènova, Costa Rica, l’Havre, Hendaia, Beirut, Brussel·les, Madrid i París. Lluny de Catalunya va publicar El cor quiet,on en la secció de “Les estampes” hi forma part el poema “Cançoneta incerta”, cançó d’arrel popular.

Aquest poema consta 3 estrofes de 8 versos cadascuna, que des del punt de vista mètric segueixenla següent estructura:

8A
5b
8A
5b
8C
5d
8C
5d

8E
5f
8E
5f
8A
5b
8A
5b

8G
5h
8G
5h
8A
5i
8A
5i



Com podem veure hi ha alternança entre versos d'art menor, enaquest cas compostos per 5 sil·labes i en posició parella, amb versos d'art major, en aquest cas versos octosil·labs en posició senar. La seva rima és consonant i saltejada, ja que els parells i els senarsrimen entre si. No obstant això hi ha una escepció que és la rima “A” la qual és com una tornada (propia d'una canço), i es repeteix dos cops més. A més a més va alternant la rima masculina i lafemenina (comença amb rima masculina i posteriorment es dona una alternança de “una masculina i una femenina”).

El tema principal d'aquest poema és l'incertesa del nostre destí, que s'observamitjançant la comparació que fa l'autor de la vida amb un camí, la qual ens acompanya durant tot el poema.

Tot el poema està format per interrogacions retoriques per les quals ens dona a coneixer els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari text. cançoneta incerta
  • Cançoneta incerta
  • Cançoneta Incerta
  • Comentari Breu Cançoneta Incerta
  • Comentari De Text, Cançoneta Incerta Josep Carner
  • incertos
  • La Vida Incerta
  • La Vida Incerta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS