canvi climàtic

Páginas: 6 (1411 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
EL CANVI CLIMÀTIC

UNITAT 1 - Què és el clima?

El clima abasta els valors estadístics sobre els elements del temps atmosfèric en una regió durant un període representatiu con una setmana,un més...
Les condicions atmosfèriques pròpies d'un lloc, estan constituides per la quantitat i freqüència de pluges, la humitat, la temperatura, els vents, etc...

Introducció

Diàriament, elsespai informatiu del temps ens mostren dades meteorològiques. Ens descriuen l'estat de l'atmosfera en un lloc i un moment determinats, els fenòmens que s'hi produeixen i ens fan previsions de com evolucionarà els temps atmosfèric en les properes hores o dies. Aquesta és la finalitat de la meteorologia.

No hem de confondre la meteorologia amb la climatologia. El clima d'una zona és un estatcaracterístic del temps i s'estableix en funció de les mitjanes de les temperatures, de les precipitacions anuals, de la humitat relativa, de la radiació solar, etc. durant un període de temps suficientment llarg (com a mínim al voltant dels 30 anys).

El clima està constituït per cinc factores:




ACTIVITAT 1

Completa la taula següent amb les dades meteorològiques de la teva població. Potsconsultar la web l'Agencia Estatal de Meteorología: http://www.aemet.es/
Lloc :Zaragoza
Data:08/04/14
Hora local:16:35
Variables
Nom de l'aparell i unitat
Valor
Temperatura
termometre(Cº)
21ºC
Humitat
higrometre(%)
43.00%
Precipitació
pluviometre(%)
10.00%
Pressió atmosfèrica
barometre(%)
1021hPa
Velocitat del vent
anemometre
15
Direcció del vent
anemometre

Radiaciósolar
piranometre
5
Estat del cel i altres observacions
El cel està totalment clar

Creus que és el mateix meteorologia que climatologia? I temps que clima? Raona la teva resposta.
La diferència es que la metereologia fa referència a l´estudi metereologic d´un temps curt, mentre que la climatologia fa referència a les condicions metereologiques però de un periode mes llarg.
El temps, noméscal mirar si fa sol, plou o fa vent. En canvi, el clima és el temps que acostuma a fer durant molts dies.

Què respondries si algú et digués “Fa un mes que no plou, això deu ser culpa del canvi climàtic!”.
Potser que aquests canvis es produeixen per le canvi climatic ja que hi ha molt diverses escales de temps i sobre tots els paràmetres meteorològics poden canviar.






Pinta les siszones bioclimàtiques de planeta (consulta l'enciclopèdia)





Quin clima té València?
Té un clima mediterrani


Indica:
Temperatura màxima
30ºC
Temperatura mínima
22ºC
Temperatura mitjana anual
17.41
Període de pluges
74
Pluja mitjana anual
14.83


UNITAT 2 – CANVIA EL CLIMA?

El clima al llarg de les eres geològiques








ACTIVITAT 2

Llegeix el text sobreL'era secundària.


Algunes de les causes naturals que provoca modificacions en el clima estan explicades a la Unitat 1. Amb l'ajuda dels mapes explica raonadament les diferències climàtiques entre l'actualitat i el període Juràssic.




















UNITAT 4 – L'ATMOSFERA i L'EFECTE HIVERNACLE

Introducció

Com sabem l'atmosfera terrestre està formada per diferentsgasos. El primer lloc l'ocupa el nitrogen. L' atmosfera és molt important ja que conté el CO₂ necessari per a la fotosíntesis i l'O₂ necessaris per a la respiració dels organismes, completar el cicle de l'aigua, filtrar les radiacions solars i permetre l'efecte hivernacle.
El Sol emet energia que ens arriba a la Terra en forma de radiació. Així, de la radiació ultraviolada (UV) procedent del Sol,gairebé el 50% és reflectida a l'espai gràcies a la capa d'ozó. Par de la a radiació infraroja que també arriba a la Terra des del Sol és absorbida per l'atmosfera, i hi queda retinguda escalfant-la com en un hivernacle.
Actualment, la mitjana de la temperatura terrestre és de 15·C, però, a mesura que s'incrementa la concentració de gasos, també s'augmenta la radiació retinguda i això provoca...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • el canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climatic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS