Canvi Social

Páginas: 3 (650 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
1. Què ensenyar?

Per ensenyar i poder obtenir uns resultats millors en l’educació s’ha reorientat el currículum, el qual s’ha centrat més en procediments que en els conceptes, el que s’ensenyaha estat substituït pel com s’ensenya, i del que es tracta és d’ensenyar a aprendre. S’ha obligat a canviar el sistema educatiu que ha potenciat la memorització dels coneixements.
 
2. Des del’educació, com tractar el multiculturalisme i la interculturalitat?

El desconeixement és el millor brou de cultiu del racisme i la xenofòbia. El tractament del multiculturalisme com una anècdota de lanostra societat no ajuda en res a millorar el problema. En alguns centres arriben al ridícul de considerar-se interculturals perquè en ells assisteixen nens adoptats de diferents països. En altres,desenvolupen actuacions com agrupar-los amb aquells que presenten necessitats educatives específiques confonen unes determinades limitacions intel·lectuals amb diferencies culturals. Una valoracióequilibrada als currículums de les ciències socials ens hauria de portar a la conclusió de que la discriminació que es produeix en aquests casos és massa excessiva.
 
3. Què comporta l’anomenadasocietat digital?

L’anomenada societat digital ha tingut com a conseqüència l’eliminació de les fronteres espai temporals, el moviment continu dels fluxos de població i l’acceleració del canvi social.Aquests processos, han contribuït en que les formes de vida i la relació social es recolzin cada cop menys en la tradició cultural i es construeixin segons els models de producció cultural.
 
4.Com afecta a la funció dels docents? Poden assumir l'escola i els seus professionals el gran allau de demandes que se'ls dirigeixen des de la societat? Poden fer-ho sols?

 Els docents obtenen unapèrdua d’autoritat i del prestigi social del col·lectiu i de la seva funció. Aquesta pèrdua ve determinada per diversos factors. La pèrdua d’autoritat acadèmica ve donada perquè el docent ha deixat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estructura social i canvi familiar
  • EL CANVI CLIMATIC
  • Canvi climatic
  • El canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi climàtic
  • Canvi Diferencial
  • Canvi climatic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS