Características Adolescencia

Páginas: 6 (1322 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2012
Com a característiques generals de l’adolescència cal destacar diversos aspectes:
- Es produeix una acceleració del ritme dels canvis, on els canvis físics com ara l’estirada i la sexualització criden més l’atenció.
- La pubertat es un fenomen biològic però immediatament es tradueix en transformacions psicològiques. S’eleva el nivell de competències cognitives (metacognició).
- Els canviscorporals i la manera com el jove els assimila modifiquen el context de les seves relacions amb els adults. Les relacions d’amistat adquireixen molta importància en l’adolescència.
- Es produeix una transició de l’estat de dependència infantil al d’autonomia.
DESENVOLUPAMENT EN L’ADOLESCÈNCIA (SEXUALITAT)
La noia marca els 12 anys com l’edat en que va madurar. Un dels aspectes importants que ellaenumera per aquest canvi és la menstruació.
Sexualitat: tal i com han pogut confirmar les investigacions, l’adolescència es una fase de la vida en què els nois busquen la significació de les seves accions (així com el significat global de la seva vida) i que la sexualitat, amb els seus tombs i la seva confusió, és sens dubte un camp de batalla transcendental. Queda demostrat en el testimoni quandiu: “Crecí el día que deduje que no es suficiente quererse mucho, que hace falta más que eso, para durar para siempre”
Etapes anteriors: una part significativa del que pot ser o no pot ser la sexualitat adolescent ha estat ja establerta en la infantesa, per tant, es important tenir en compte la història de la persona per a poder comprendre la sexualitat d’un adolescent.
IDENTITAT ENL’ADOLESCÈNCIA (MORAL)
Identitat personal: “quien era yo” “que hacía en este mundo” “por que yo soy yo, aquí en Vitoria, en este año, mujer,..” “que soy yo para con el mundo, tan solo soy una persona más, como cualquier otra,(...), me sentí pequeña, muy pequeña, casi inexistente” Aquestes son algunes de les preguntes que es fa la noia de la carta descrivint la recerca de la seva identitat. La identitat ésla representació mental que cada persona construeix basant-se en els seus sentiments, capacitats, records i projectes referits a si mateix.
Identitat aconseguida: La noia de la carta passa per una crisi d’identitat, els pares es separen, es muda a Vitoria, mor el seu avi, te una mala experiència amb l’amor,...així que decideix explorar i buscar el seu propi camí; marxa un estiu a l’Àfrica ipodríem dir que troba la identitat aconseguida (Marcia). “me ha servido para abrir mis horizontes, cambiar mis prioridades y decidir que quiero dedicar parte de mi vida a mejorar, de alguna manera, el mundo en el que vivo, en el que he nacido. Un mundo cruel y duro, pero que, indefectiblemente, es el mío”
Transició ecològica: es dona quan el noi va ajustant de mica en mica els rols socials amb la sevasexualitat ja plenament reproductora. “poco a poco, se empezaron a resquebrajar mis esquemas; empecé a darme cuenta de lo complicadísimas que son las relaciones humanas”
La manera com l’adolescent afronta els avatars de la seva transició ecològica cap a l’edat adulta depèn de les seves relacions personals i de la seva historia en el si de la família, es per això que la separació dels pares de latestimoni es molt important per al seu desenvolupament ja que fa que la seva percepció en relació a l’amor canvií. “pierdes la confianza, te planteas la existencia del amor, (...) se convierte en algo perecedero”
Metacognició: En la carta podem trobar frases que fan referència a aquesta presa de consciencia de les pròpies activitats mentals. “me di cuenta que tenemos infinidad de complejos quenos sugestionan e impregnan cada parte de nuestra vida y de nuestras decisiones”
Etapes anteriors: Òbviament el sentiment del jo no comença en l’adolescència, però abans d’aquesta època és poc coherent i és superficial. En aquestes edats observem l’existència d’identitat sexual i de discriminació de gènere. La identitat passa per un procés de socialització que acaba definit a cada individu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caracteristicas de los adolescentes
  • Características del adolescente
  • caracteristicas de los adolescentes
  • Caracteristicas del adolescente
  • Caracteristicas De La Adolescencia
  • Caracteristicas De Los Adolescentes
  • Adolescentes y sus caracteristicas
  • Caracteristicas Del Adolescente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS