Carla

Páginas: 4 (806 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Odisseu marxa temporalment a la terra dels etiops.
Durant el camí fereix al cíclop Polifem, quan Posidó (el seu pare) s’assebenta el castiga enviant-lo a l’illa de Calipso i impedint-li tornar aÍtaca.
Penelope, la dona de Ulisses, te la casa plena de pretendents que volen convertir-se en el seu marit per ser reis perque pensen que Odisseu esta mort. Ella diu que escollira marit quan acabi deteixir una mortalla que a la nit desfà per no acabar mai, pero l’acaben descobrint.
Atena diu al fill de Penelope i Odisseu, Telèmac, que vagi a buscar al seu pare, i durant el viatje del nendescobreix que el seu pare es va unir a les tropes d’Agamemnon i que està viu.
*Atena demana a Zeus que alliberi a Odisseu de l’illa de Calipso, Posidó quan s’entera provoca una tempesta. Arriba a Feacia.Quan arriba allà està molt cansat i s’adorm. Allà coneix a Nausica ( atena la nit abans havia entrat en el somni d’ella per recordarli que havia de netejar el vestit de nuvia) quan el desperten entrerialles a la vora del riu on netejava el vestit. Ella el convida al palau, on el rep el seu pare Alcinous. Organitzen un banquet i unes competicions i després Odisseu explica com ha arribat fins allà(flashback):
Surt de Troia Ismar, on mata a tothom menys a Apol·lo, que li agraeix donant-li 12 botelles de vi dolç terra dels lotofags Illa dels cíclops, troben la cova del cíclop Polifem on hiha llet i formatge i es queden allà, quan arriba el ciclop tanca l’entrada amb una pedra i al adonar-se que están ells allà se’n menja a dos i en mata a dos més. Odisseu a la nit dona vi al ciclop i lidiu que el seu nom es “ningú”, quan el ciclop s’adorm li clava una estaca a l’ull i marxen. El ciclop demana ajuda als seus germans i quan li preguntan qui li ha fet els i diu que ha sigut ningú,ells pensen que està boig i marxen eòlia, el deu Eol li regala un sac amb vents dins perque puguin tornar a casa, pero els seus companys no saben el que hi ha al sac i ho volen veure, l’obren i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Carlos
  • Carlos
  • Carlos
  • carlos
  • carlos
  • Carlos
  • Carl
  • Carlos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS