Carlos Ruiz Zafon

Páginas: 2 (495 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2015
 Carlos Ruiz Zafón:
Naix a Barcelona el 25 de setembre de 1964. És un escriptor català que escriu en castellà. Viu a la ciutat californiana de Los Angeles,on es va dedicar uns anys a escriure guions de cinema al mateix temps que desenvolupava la seva carrera com a novel·lista.

Carlos Ruiz Zafón es va educar en elcol·legi dels jesuïtes de Sant Ignasi de Sarrià , després es va matricular en Ciències de la Informació i va arribar a ser director creatiu d'una important agència de Barcelona fins que el 1992 vadecidir abandonar la publicitat per dedicar-se a la literatura . Diu no saber a què es deu la seva vocació tan primerenca , però li semblava el món de la lectura i dels llibres molt important . Va començaramb literatura juvenil : la seva primera novel·la, El príncep de la boira (premi Edebé) . Carlos Ruiz Zafón, va partir a Estats Units , on hi va passar els primers anys escrivint guions alhora quecontinuava traient noves novel·les . Les tres següents també van estar dedicades a lectors joves : El palau de la mitjanit (1994), Les llums de setembre (1995) i Marina. La seva primera novel·la per aadults, L'ombra del vent, va ser un gran èxit de vendes. Aquesta novel·la s'ha traduït a més de 36 idiomes, ha venut cinc milions d'exemplars en tot el món i ha obtingut nombrosos premisinternacionals.
L'escriptor s'ha negat a autoritzar que la novel·la sigui portada a la pantalla. La segona novel·la ' per a adults ' El joc de l'àngel , va sortir en 2008 i , tenint en compte l'èxit de L'ombra delvent , la tirada inicial va ser d'un milió d'exemplars acompanyada d'una campanya mediàtica sense precedents. El llibre es va convertir immediatament en un best-seller. El tercer llibre, es titula Elpresoner del cel (2011).Escric com es fa una pel·lícula , en tres fases però tot és més complex i hi ha més nivells dels que havies previst . Llavors, a mesura que escrius , veus capes i capes de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marina-Carlos Ruiz Zafón
  • CARLOS RUIZ ZAFON
  • Carlos Ruiz Zafón
  • "Marina" de carlos ruiz zafón
  • Carlos ruiz zafón
  • Biografia carlos ruiz zafon
  • MARINA de Carlos Ruiz Zafon
  • carlos ruiz zafon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS