Castellano

Páginas: 2 (385 palabras) Publicado: 10 de abril de 2013
TESEU I EL LABERINT DE CRETA

Teseu era fill del rei d’Atenes, Egeu, que s’havia unit amb Etra, una princesa de l’Argòlida. Segons la tradició, després d’aquesta unió amorosa, Egeu no va esperarque nasqués el nen i va tornar a la seva ciutat.
Quan va arribar a l’adolescència, Teseu va fer un viatge a Atenes, on Egeu el va reconèixer com a fill.
Una vegada, Teseu es va afegir al grup delsescollits per anar amb el vaixell del tribut humà que cada any Atenes enviava a Creta, com a aliment per al Minotaure. El seu pare li va donar unes veles negres per al viatge d’anada i unes velesblanques per al de tornada, si aconseguia matar al Minotaure.
Per aconseguir aquest objectiu va rebre l’ajuda d’Ariadna, una de les filles del rei Minos, que li va proporcionar un cabdell de fil amb elqual poder trobar la sortida del laberint en el qual vivia el monstre. La trobada amb el Minotaure va acabar amb la victòria de Teseu, que va salpar rumb a Atenes amb Ariadna.
Però a Naxos, Ariadnaquedà retinguda per l’enamoradís déu Dionís. Teseu va continuar el viatge, però es va oblidar de canviar les veles negres; Egeu ho va interpretar com un senyal de la mort del seu fill i es va tirar almar que, des de llavors, porta el seu nom.
Ja a Atenes, Teseu va ser reconegut com a nou monarca. Però la calma no va durar gaire: va haver d’afrontar un atac de les Amazones i, després de morta laseva esposa, Fedra (una altra filla de Minos), es va embarcar amb el seu amic Pirítous, per intentar aconseguir com a esposes dues filles de Zeus. Teseu va aconseguir la cèlebre Helena de Esparta, peròva fracassar en l’intent d’aconseguir alliberar Persèfone de l’Hades per al seu amic. Del món subterrani va ser rescatat per Hèrcules. Refugiat a l’illa d’Esciros, el rei Licomedes el va matartirant-lo per un precipi.

REFERÈNCIES AL MITE DE TESEU
Boccaccio: “Teseida”, l’any 1341
Geoffrey Chauncer: “Contes de Canterbury” segle XIV
Lope de Vega: “El Laberinto de Creta”, l’any 1615
Rubens:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS