Català Bàsic

Páginas: 4 (986 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
Classe 1.
L'alfabet en català i els números de l'1 al 10. Aprendre's a presentar: Com et dius? o qui ets? Aprendre a lletrejar el teu nom, a preguntar el número de telèfon a algú i a dir el teu.Aprendre a demanar el lloc d'origen d'algú i a dir el propi, també les llengües que parla cadascú i els anys que fa que viuen al barri.
Verbs dir-se, ser i viure.
Formes de presentar-se id'acomiadar-se. Aprendre a demanar les coses a classe en català: Com es diu (això) en català? Com s'escriu (això) en català? Com es pronuncia (això) en català?...

Classe 2.
Els números de l'11 al 100, dir onvius, tipus de vies que existeixen (carrer, passeig, rambla...), els números ordinals (per dir el pis i la porta). Verb haver-hi (què hi ha al teu poble?) per aprendre els noms de les diferentsbotigues.
Repàs del verb viure i la partícula amb.
La família (nom dels diferents parentius) vinculat amb els possessius. Amb qui vius? Jo visc amb la meva dona i el meu fill. Repàs números: quants anystenen els familiars que viuen amb tu?

Classe 3.
Els dies de la setmana, els mesos i les estacions. Parts del dia en català i els quatre àpats. Sistema horari en català. Aprendre a dir horaris decoses per exemple: la biblioteca obre de 2/4 de 10 a 3/4 de 9.
Vocabulari del mercat: les fruites i les verdures.
Repàs de la família, i els verbs dir-se, ser i viure.

Classe 4 .
Verbs regularsdel present d'indicatiu de la primera conjugació amb accions quotidianes: Jo cada dia em llevo a les 7, preparo l'esmorzar, em dutxo i vaig a treballar...
Introducció de les freqüències temporals(cada dia, a vegades, sovint, mai...) i de les partícules on, qui, quan, quin, quina, quins i quines.
Vocabulari del mercat: les carns i els peixos.

Classe 5.
Descripcions físiques de les persones:el cos humà, roba i colors. Diferències entre els verbs ser, tenir i portar. Descriure gent de classe i fotografies de gent famosa.
Parts del cos i com poden ser, per exemple: té el nas petit i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejemploddietas Hospitalarias Basicas(Català)
  • Sistema Immune
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Ejemplo de estudio de mercado básico para una tienda de nutrición y maquinaria deportiva (Catalán)
  • Catalán
  • catala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS