Catalunya i Espanya

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 23 de abril de 2013
Antic règim: Un rei absolut amb l’ajuda de la nobles. Dividit en dos classes, privilegiats(15%) i no privilegiats (85%). Agricultura reduïda a petits nuclis.
GUERRA DE FRANÇA O DE LA INDEPENDENCIANapoleó va ocupar Espanya i va nombrar al seu germà Josep I, conegut com Pepe Botella, rei. Hi havia dos bàndols els il·lustrats que estaven a favor de Josep I i els que estaven a favor de FerranVIREGNAT DE FERRAN VII
Al tornar Ferran VII al tron, va restablir els principis de l’Antic Règim i va anular la constitució feta al 1812.
Dècada ominosa:
Els estats d’Amèrica es volien reformes i alno concedir-les, les colònies es van revoltar i van declarar la guerra. Això creà una greu crisi econòmica.
Durant aquest època va haver molts “pronunciamientos”. El “pronunciamiento” de Riego l’any1820 va sortir efecte i el rei, a contracor, va restablir la constitució. Començant així el trienni liberal.
Trienni liberal:
Durant aquest trienni es va tornar a utilitzar la constitució. Peròràpidament l’exèrcit francès absolutista ve enviar els per posar fi a l’època liberal. Començant així la dècada absolutista
Dècada absolutista:
Durant aquest guerra els liberals van ser perseguits iempresonat o executats. Els que van poder va fugir a països més avançats i liberals.
Finalment les colònies americanes es van aconseguir independitzar i Espanya va viure una greu crisi econòmica.
Ambla malaltia de Ferran VII i veient que no tenia descendència masculina ell va intentar abolir la llei Salica que prohibia a les dones governar. Un mesos abans de morir ho va aconseguir, fent així quela seva filla Isabel fos la futura reina d’Espanya.
Amb la mort de Ferran VII va començar una guerra interna. Els partidaris d’Isabel, els liberals contra els Carlins, partidaris del germà de Ferrani absolutistes. La causa d’aquesta guerra era la defensa d’un tipus de societat però el desencadenant va ser que abolissin la llei Salica.
Un cop els Isabelins van guanyar la guerra (pacte amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La població a Espanya i Catalunya
  • Catalunya i espanya xix
  • Anarquisme A Espanya I Catalunya
  • catalunya i espanya
  • ESPANYA I CATALUNYA EN EL SEGLE XIX
  • Espanya I Catalunya Al Segle Xix
  • Text Argumentatiu Sobre Les Relacions Entre Catalunya I Espanya
  • Tema 1 Història contemporània de Catalunya i Espanya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS