Catedral De Barcelona

Páginas: 6 (1429 palabras) Publicado: 26 de septiembre de 2012
La Catedral de Barcelona

La part exterior de la Catedral de Barcelona está formada per: Façana principal i cimbori, portes, torres-campanar, gàrgoles, capella de Santa Llúcia.

La façana principal és neogótica, és de 40 metres d'ample, consta de la portada flanquejada per dues torres amb alts pinacles i està ornamentada amb tot tipus d'elements d'estil gòtic de línies verticals i amb granprofusió d'imatges d'àngels i sants. A la façana són visibles vuit vitralls, la majoria modernistes, però també renaixentistes com la famosa Noli me tangere dissenyada per Bartolomé Bermejo a la part esquerra inferior. El cimbori, té una altura de 70 metres, el coronament exterior del cimbori, es conclou amb la imatge de Santa Elena i a les terminacions de les cresteria hi ha imatges d'àngels alats.La Catedral consta de cinc portes, la porta principal, situada al centre de la façana de la plaça de la Catedral, portal de Sant Iu, porta de la pietat, porta de Santa Eulàlia i porta de Santa Llúcia.

Les torres-campanar són dues, d'inicis de la construcció gòtica, la situació de la qual correspon als extrems del creuer. Ambdues són vuitavades i de 53 metres d'altura. Una de les torres ditade les hores o rellotge, se sustenta sobre l'entrada de Sant Iu. Es troben en aquesta torre la campana Eulàlia, que és la més gran, de 3 tones de pes, i és la que toca les hores, i la que duu el nom el nom d'Honorata i dóna els quarts. L'estructura superior és de ferro magníficament ornamentada i va ser construïda a la fi del segle XIX seguint l'estil modernista. L'altra torre és l'encarregada deles hores eclesiàstiques. En aquesta hi ha deu campanes, totes amb noms femenins.

Com la majoria de les catedrals gòtiques, també la de Barcelona té cent seixanta gàrgoles, per on s'aboca l'aigua de la pluja de les teulades

La capella de Santa Llúcia és situada a un angle del claustre amb entrada exterior i d'estil romànic tardà, de planta rectangular, amb una sola nau amb volta de canóapuntada i de dimensions molt reduïdes, està edificada amb dovelles molt regulars, la seva façana té porta amb arc semicircular amb arquivoltes i dues columnes a cada banda amb capitells esculpits amb figures geomètriques i d'animals; sobre el centre de la seva façana s'alça una petita espadanya de dos buits. Té una porta posterior que permet accedir al claustre i tenia una porta lateral que s'obriaal carrer del Bisbe. A l'interior hi ha en dues arcades laterals, dos sepulcres.

L’interior de la Catedral consta de: Altar major, vitralls, claus de volta, cor, rerecor, orgue, cripta de Santa Eulàlia, antiga sala capitular, capelles del costat de l'Epístola, capelles als peus del temple, capelles del costat de l'Evangeli, capelles del deambulatori, Sagristia i tresor i tombes reials.L’altar major de tres metres de longitud és de marbre blanc i està sostinguda per dos capitells del primitiu temple visigòtic del segle VI. Al fons i a mitja altura de les columnes centrals es pot veure la imatge de l'exaltació de la Creu envoltada per sis àngels. A la seva part inferior hi és situada la càtedra, tallada a mitjan segle XIV en alabastre, el respatller de fusta és de l'any 1967, i sobreell hi ha l'escut del cardenal arquebisbe Ricard Maria Carles i Gordó (1990-2004).
Els vitralls gòtics de la catedral, tots són amb el mateix esquema de tres carrers, el central amb la imatge del titular i els laterals amb decoracions geomètriques que emmarquen escuts reials, de la ciutat, àngels, etc. i coronament trilobulat.

Els murs del cor van ser fets per Jordi de Déu amb mènsulesrepresentant a profetes de l'Antic Testament, com també al lateral esquerre va realitzar l'escala d'accés a la trona amb dos petites escultures representant la Anunciació als brancals de l'entrada a l'escala. La realització del púlpit, també de roure, de forma prismàtica, amb un fons arquitectònic de traceries i pinacles on hi ha quinze imatges representant entre unes altres a Jesucrist amb Sant Pere...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catedral de barcelona ficha técnica y comentario
  • catedral barcelona
  • Catedral Santa Cruz en Barcelona
  • Catedral de santa eulalia de barcelona
  • CATEDRAL DE BARCELONA, ESTADO ANZOATEGUI
  • barcelona
  • Barcelona
  • barcelona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS