Catedral de barcelona ficha técnica y comentario

Páginas: 3 (747 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2011
Catedral de Barcelona
Opció B: Fitxa Tècnica

Catedral de Barcelona
Catedral de Santa Eulàlia o Catedral de la Santa Creu

OPCIÓ B Fitxa tècnica d’un edifici

*Imatge agafada de Google UbicacióLa Plaça de la Seu, barri Gòtic de Barcelona.

Arquitectes Entre els mestres d'obra podem trobar a Bertran Riquer (1344), Bernat Roca (1358), Arnau Bargués (1397), Jaume Solà (1401),Bartomeu Gual (1413) i Andreu Escuder (1442). Van col·laborar molts arquitectes, destacant de l’actual catedral: Charles Gauter de Rouen(Mestre Carlí),que va dissenyar la façana, la part més nova de lacatedral, que es va construir entre a finals del segle XIX i principi del segle XX. Però ell no la va acabar sino que va ser José Mestres qui va continuar amb l’estètica de la seva obra.

Època Lacatedral va ser construïda entre aquestes dues dates: 1298-1420 i a finals del segle XIX i principis del segle XX, la seva restauració i completació. Des de l’any 2005 la catedral es troba enreconstrucció.

Estil La catedral de Barcelona és gòtica i neogòtica, el gòtic es un estil arquitectònic que està comprés entre el romànic i el reinaxement. Estil que destaca per la seva lleugeresa estructurali la seva il·luminació de les naus de l’interior de l’edifici. Amb el nou sistema constructiu es podia elevar més els murs i ser més lleugers I és a les construccions religioses, en especial, a lescatedrals on aquest estil va trionfar més. També dic que es neogòtica perquè va ser restaurada i completada entre els segles XIX i XX, quan va tornar a sorgir aquest estil que malnomenat li deien aixíperquè s’allunyava del neoclàssic i s’apropava a l’estil medieval. Consta, llavors, d’una reelaboració dels principis de l’arquitectura gòtica.

Tipologia de l’edifici Religiós.

Sistemaconstructiu arquitravat, quan l’element horitzontal de pedra s’uneix entre si amb dues pilastres o columnes i voltat, quan, la directriu de cada volta són arcs apuntats en el bell mig de la volta o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Catedral De Barcelona
  • Ficha de Comentario
  • Ficha De Comentario
  • Ficha Plan Barcelona
  • Comentario del plano de barcelona
  • Comentario De La Catedral De Santa Ana
  • Comentario Catedral de Lugo
  • Comentario Catedral De Reims

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS