CCPP Cas Guitart I El Poder

Páginas: 3 (573 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
CAS GUITART I EL PODER

Quines relacions de poder hi observeu?

En aquest cas, puc veure quatre grans parts que s’interrelacionen amb el seu poder corresponent. Hi ha el senyor Guitart, Ciurana,Altaió i el sindicat.

El conflicte, en un principi sorgeix entre els dos primers, però degut a la impotència i manca d'autoritat d’en Ciurana, es veu obligat a demanar ajut a una tercera part que sí tépoder degut al seu lloc de feina. Aquesta tercera part, que és el senyor Altaió, compta amb un poder superior a la primera, ja que pot acomiadar-lo, i això fa que quedi en desavantatge. És en aquestpunt, que el senyor Guitart decideix involucrar el sindicat –quarta i última part que intervé -, però amb la diferència que ell els involucra perquè realment necessita i pot utilitzar el seuassessorament i ajut per una causa que considera justa i amb la finalitat que aquells que volen el bé per la empresa guanyin aquest conflicte respecte aquells que interposen els seus desitjos personals.

Elsindicat, finalment, té una gran autoritat perquè no té por a lluitar contra allò que considera incorrecte i fa servir eines que farien perillar la feina de alguns treballadors, com per exemple, donar aconèixer el cas i obligar a fer-lo públic o usar la via judicial.

Té poder el senyor Guitart? I el senyor Altaió? Són semblants?

Tant el senyor Guitart con el senyor Altaió compten amb poderatribuït pel seu lloc de treball i les seves decisions tenen un impacte no només en la empresa en la que treballen, sinó en els seus companys quan els hi estan relacionats. El primer pot concedir o negarpeticions dels altres treballadors, i com es tracta de una persona honesta i clara, decideix posar el bé de l’empresa com a objectiu oposadament al senyor Altaió, que tria imposar el seu beneficipersonal a través de por i amenaces.

Per tant, considero que tenen un tipus de poder semblant –tot i que en graus diferents- i el que els diferencia és l’ús que en fan i la via que utilitzen per que es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guitart i el poder
  • Que es un i pod
  • Caso I
  • CASO I
  • Caso I
  • CASO I
  • Caso I
  • Caso I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS