Central nuclear ascó

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2011
Les centrals nuclears: Ascó
La central nuclear d'Ascó és una central nuclear situada a Ascó (Ribera d'Ebre), al marge dret del riu Ebre, que té dos reactors nuclears: Ascó I iAscó II. El primer reactor va començar a operar el desembre de 1984 i el segon el març de 1986.
Els reactors tenen una potència de 1.032'5 MW i 1.027'2 MW l. Ambdosson reactors tèrmics d'aigua a pressió, es a dir, de tipus PWR. El seu sistema de refrigeració consta de torres naturals i forçades.

La central nuclear d'Ascó, igual que la deVandellòs, està gestionada per l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós, que està participada per Endesa i Iberdrola.
El reactor I de la central d'Ascó està gestionat al 100% per Endesa, i elII en un 85% per Endesa i un 15% per Iberdrola.
El dia 5 d'abril de 2008 el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va informar d'un incident succeït a la central nuclear d'Ascó.Encara que va ser categoritzat inicialment com a nivell 1 a l'Escala Internacional d'Accidents Nuclears (INES), el CSN va decidir elevar l'incident a nivell 2 el dia 14d'abril per inadequat control del material radioactiu i per proporcionar informació incompleta i deficient a l'organisme regulador. Això va suposar la destitució del director i el cap deprotecció radiològica de la central.
L'estimació d'activitat abocada finalment ascendia a un màxim de 84.950.000 Bq (2'3 mCi) de 60-Co, 54-Mn, 51-Cr i 59-Fe. El dia 22d'abril s'havien realitzat 900 mesures de treballadors, i es va preveure la vigilància sobre un total de 1.550 en total, constatant en tots els casos mesurats l'absènciade contaminació radioactiva.
El maig del 2009 es va fer pública la imposició d'una multa de més de 15 milions d'euros per part del Ministeri d'Indústria com a càstig per l'incident.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Central Nuclear
  • central nuclear
  • ENERGÍA NUCLEAR
  • central nuclear
  • Central Nuclear
  • central nuclear
  • Central Nuclear
  • Central nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS