Centros De Acogida

Páginas: 5 (1141 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
Centres d'acollida

Els Centres d'acollida són llocs que proporciona l'Estat per als menors amb problemes familiars, com pares incapacitats per alcohol, drogues, falta de diners, maltractament infantil... Quan un nen entra a un centre al canviar d'entorn familiar i entrar a un altre completament diferent, es sent sol, trist, desorientat, fins que amb l'ajuda dels educadors el nen es sent méscòmode... La convivència amb els altres nens del centre no sempre és bona, ja que alguns d'aquestos els hi costa deixar els hàbits dolents en els que s'ha educat. També els hi resulta difícil relacionar-se amb la gent del carrer donat que es senten diferents al veure que els altres viuen amb les seves famílies i ell no. La finalitat d'un centre d'acollida per tant és, adaptar-los a la societat eniguals condicions que els altres nens, sense que es senti discriminat per les circumstàncies que el van portar a ell entrar al centre.
Els tipus de centres d'acollida.
• Centre Residencial d'acció educativa: Consisteix a ingressar al menor al centre adequat a les seves característiques amb la finalitat que rebi l'atenció i educació necessàries.
• Centre d'acollida: Servei residencial,consta d'un equip tècnic (metge, psicòleg, assistent social, educadors..), que té com a objectiu fer l'observació i el diagnòstic de la situació dels menors i de les seves famílies.
• Centre obert: Establiment destinat a la prevenció i a l'atenció del menor fora de l'horari escolar. Té com a objectiu l'estructuració de la personalitat i l'adquisició d'aprenentatges bàsics.
• Els menorstutelats poden viure amb famílies d'acolliment, que reben la guarda del menor amb el fi de fer possible el desenvolupament en unes bones condicions de vida.
• Pis assistit: Recurs per als joves extutelats majors d'edat que no compten amb propis mitjans i un mínim de garanties per arribar a l'autonomia personal.
• Programa d'inserció sociolaboral: Inclou, formació prelaboral, laboral iespecífica i experiències laborals a empreses.


























Modalitats d'acolliment familiar

En un acolliment familiar hi ha moltes variables o protagonistes que s'interrelacionen. Quan parlem d'un acolliment familiar, estem parlant d'un infant acollit, d'una família biològica, i d'una situació concreta. La interrelació d'aquest conjunt de variables configuraràles modalitats d'acolliment. La classificació es pot fer a partir de diferents aspectes. La classificació es pot fer a partir de diferents aspectes


1. Segons la finalitat


• Acolliment d'urgència-diagnòstic: la finalitat d'aquests acolliments és doble: d'una banda, facilitar una atenció immediata en un recurs normalitzat com és una família d'acollida i evitar així lainstitucionalització, i, de l'altra, proporcionar un temps d'espera mentre es realitza l'avaluació del cas. Les característiques importants d'aquest tipus d'acolliment són:


o L'edat de l'infant acollit normalment oscil·la entre els 0-6 anys.
o La durada de l'acolliment sol ser com a màxim de sis mesos.
o Les famílies acollidores han d'estar disponiblesi ser capaces de respondre davant l'arribada d'un nen o nena a la seva llar.
o La formació de les famílies acollidores, cal que aquestes posseeixin unes característiques concretes i rebin una formació determinada.


• Acolliment simple amb previsió de retorn: es tracta d'una modalitat d'acolliment familiar que facilita la integració del menor en un ambient familiarque no és el seu propi durant el temps necessari perquè la seva família pugui separar les causes que han provocat aquesta separació. Generalment aquests acolliments impliquen l'acceptació de l'infant i la seva família. Les famílies accepten l'acolliment com un procés d'ajuda a tot el sistema familiar. Valoren que ells podran rebre una atenció pel que fa a les seves necessitats mentre l'infant és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • centro de acogida para menores
  • Informe De Visita A Centro De Acogida De Drogodependientes
  • Intervención Centros De Acogida
  • Funcionamiento de los Centros de Acogida
  • Proyecto Educativo Centro De Acogida De Menores Inmigrantes
  • Acogida telefónica
  • Acogimiento Menores
  • TUTORÍA DE ACOGIDA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS