Ceramika

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2010
ELS MATERIALS CERÀMICS :

1. Orígens:

La paraula ceràmica prové de la paraula grega “keramos” que significa "cremar". Concretament es refereix a la argila en totes les seves formes, peròactualment s’hi inclouen tots els materials inorgànics no metàl.lics que es formen per l’acció de la calor.

La ceràmica va ser un dels grans invents de la humanitat ja que va suposar una revolució al’hora de transportar i contenir molts productes, sobretot líquids. La varietat de tipus i formes de la ceràmica ha estat enorme al llarg del temps i en tot el món i ha definit diferents cultures i èpoquesen funció de les seves característiques.


L’alfareria (terme antic i que provablement s’ha substituït per la paraula ceràmica) era la forma de treball de la ceràmica; més concretament del’elaboració d’atuells de fang cuit, olles, plats, gots i una àmplia llista de peces que tradicionalment es denominaven alfareria. També sota el mateix concepte tenim les rajoles, els maons, els objecteselaborats amb argila... Generalment el terme de alfareria s’aplica a les peces realitzades sense esmalts o amb vernís aplicat en una sola cocció i a la seva destinació a l’ús domèstic.
Es distingeix delsproductes artístics com ara la ceràmica, la terracota, la porcellana o productes com la vaixella fina.
Així doncs el terme ceràmica s’aplica en el llenguatge quotidià als objectes d’ús domèsticfabricats amb diversos tipus d’argiles, encara que també s’aplica a un grup de materials de construcció (pedra de construcció, argiles i els seus derivats...) tots ells amb una gran resistència a lacompressió. Els materials ceràmics.
Alguns exemples són: maons, el carbur de silici (utilitzat en forns microones) i l’esteatita ( utilitzada com a aïllant elèctric).

Des de sempre els productesceràmics han sigut durs, porosos i fràgils. Per això l’estudi de la ceràmica pretén trobar mètodes per disminuir o dissimular aquests problemes i ressaltar les virtuts del material. Això també s’ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS