Charles Darwin

Páginas: 11 (2567 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
CHARLES DARWIN

PSICOLOGIA
Anna Carbonell
Montse Pérez
Claudia Boluda
Idoia Navarro
Nina Gonell

ÍNDEX


PÀG.
INTRODUCCIÓ……………………….........……………………………….........1
1. BIOGRAFIA……………………………………….…………........................2

2.DOCTRINA DE DARWIN.......................................................................10

3. CRÍTIQUES DE LA DOCTRINA……………......…………....……...........11

4. CONCLUSIONS.....................................................................................15

5. WEBGRAFIA.........................................................................................17

INTRODUCCIÓ:
En aquesttreball presentarem a un dels personatges més important per a la història de l’evolució, Charles Darwin, explicant des dels inicis de la seva vida fins a la teoria que va formular que el va portar a que sigues reconegut arreu del món.
Farem especial insistència amb el viatge que va realitzar a bord del “Beagle” que va ser el que el va portar, després de grans investigacions a les illesGal·lapagos, a desenvolupar la teoria darwinista on ens va explicar, des del seu punt de vista i les seves conclusions, com evolucionà la vida i les espècies. Insistirà amb l’existència d’una distribució entre les espècies al llarg de la vida.
També farem referència als diferents llibres que va anant publicant a mesura que van anar passant els anys per tal d’explicar en ells els seus diferentdescobriments.
Tot i així, també comentarem la vida que va tenir, on va estudiar, altres viatges i experiències viscudes i altres coses que van marcar la seva biografia.
Per últim, després de conèixer la seva teoria, podrem veure que com a totes tindrà les seves critiques i punts dèbils que també esmentarem.

1.- BIOGRAFIA:

2.- DOCTRINA DE DARWIN:
Charles Darwin va proposar la teoria de l’evolució il’origen de les especies. Aquestes dues teories consistien en explicar l’origen de tot ésser viu.
L’evolució és el procés per el que una espècie canvia amb el de les generacions. Donat que es dona de forma molt lenta han de succeir-ne moltes generacions abans de que comenci a fer-se evident alguna variació.
Abans de Darwin nombrosos científics tractaven d’explicar l’origen del món i de les especies.Una primera aportació sobre el tema la va fer Oparin amb “El origen de la vida sobre la Tierra”, on proposa una explicació de la manera natural en que de la matèria van sorgir les primeres formes pre-biològiques i, posteriorment la resta dels éssers vius. I en segon lloc la generació espontània de la vida, gràcies a Pasteur i fundamentalment a Darwin.
Pel que respecta al científic britànicCharles Darwin, viatjant en el Beagle, va recollir dades botàniques, zoològiques i geòlogues que li van permetre establir un conjunt d’hipòtesis que qüestinaven les idees precedents sobre la generació espontània de la vida. Desprès d’aquesta experiència Darwin va arribar a la conclusió de la idea de l’evolució per mitjà de la selecció natural. L’obra de Malthus sobre el creixement de la població, vaser la base dels estudis de Darwin. L’obra estableix que aquest factor (el creixement de la població) tendeix a ser molt elevat, la qual fa que la disponibilitat d’aliment i espai siguin limitats, així sorgeix la competència i el fet que els éssers vius poden presentar clons.
Llavors la conquesta pels recursos necessaris per la vida donarà com a resultat a una lluita que determinarà una selecciónatural la qual afavorirà als individus amb variacions avantatjoses i eliminarà als menys eficaços. Darwin argumenta que alguns caràcters són preservats només perquè permetin als mascles major eficàcia en relació amb les femelles.
Afirma que una espècie es transforma en una altra per explicar la distribució geogràfica de les especies d’éssers vius, va desenvolupar les seves idees sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charles Darwin
  • Charles Darwin
  • Charles Darwin
  • Charles darwin
  • Charles Darwin
  • charles darwin
  • Charles Darwin
  • Charles darwin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS