charlie and the chocolate factory

Páginas: 3 (585 palabras) Publicado: 18 de junio de 2014
Mercè Rodoreda és una escriptora catalana autodidacta de novel·la psicològica. Obté amb Aloma el premi Crexells de l’any 1937. Les circumstàncies dramàtiques de la Guerra Civil espanyola l’obliguena emprendre la peregrinació de l’exili. En 1954, comença la seua etapa de maduresa escrivint obres conegudes com Vint-i-dos contes (1958).
En 1962 va publicar l’obra “La Plaça del Diamant” que ésconsidera com la més coneguda i emblemàtica, la qual va ser portada al cinema i traduïda a nombrosos idiomes. Es tracta d’una novel·la ambientada a Barcelona, on es mostra la època de la Repúblicaespanyola fins als primers anys de la postguerra. En aquesta obra, Natàlia, la protagonista que narra en primera persona els seus pensaments, sentiments, emocions i tot el que viu. La protagonista és unajove òrfena de mare, promesa amb Pere, al qual deixa desprès de conèixer a Quimet en el ball de la Plaça del Diamant, i amb el que finalment contrau matrimoni amb ell. A partir d’aquest esdeveniment,la nostra protagonista perd la seua identitat i passa a ser coneguda com a Colometa i deixa el seua treball a la pastisseria amb el fi de que el seu marit fora feliç. A més, aquest matrimoni va tindredos fills, Toni i Rita. Més endavant, Quimet va morir com a soldat del Front republicà lluitant en la Guerra Civil espanyola. Més endavant en la etapa de la postguerra, Natàlia va conèixer a Antoniel qual li proposa casar-se amb ell per a fer-li companyia a la seua casa i per ajudar-la econòmicament, ja que la protagonista passava per un moment difícil fins al punt de plantejar-se la seua morti la dels seus fills. Finalment, es cassaren i Toni es va convertir en soldat i Rita es va casar amb Vincenç.
En quant a l’estil de la novel·la, aquesta té un inici, en el que apareix un estilnarratiu elegant, el qual té l’aparença d’un llenguatge espontani, ple de descripcions que fan que els lectors comprenguin als personatges i es troben en un espai molt més real. A més Mercè Rodoreda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Charlie and the chocolate factory
  • Charlie And The Chocolate Factory
  • Charlie And The Colotate Factory
  • Ndkwdcharlie And The Chocolate Factory
  • Charlie and the chocolate factory
  • Peter behrens and the aeg turbine factory
  • Charli Y La Fabrica De Chocolates
  • Charlie Y La Fabrica De Chocolates

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS