Chcxulub

Páginas: 6 (1429 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Chicxulub
-Explica com es va arribar a relacionar l’extinció dels dinosaures amb el cràter Chicxulub.
La teoria de la col·lisió amb un asteroide, que fou popularitzada el 1980 per Walter Alvarez i els seus col·legues, relaciona l'extinció de finals del període Cretaci amb un impacte amb un bòlid fa aproximadament 65,5 milions d'anys. Alvarez i altres suggeriren que un augment sobtat delsnivells d'iridi, registrat arreu del món en els estrats rocosos d'aquest període, era una prova directa de l'impacte. La majoria dels indicis suggereixen actualment que un bòlid d'entre cinc i quinze quilòmetres de diàmetre impactà amb la Terra a prop de la península de Yucatán, creant el cràter de Chicxulub, de 170 km de diàmetre, i desencadenant l'extinció massiva. Els científics no saben ambcertesa si els dinosaures estaven prosperant o en declivi abans de l'impacte. Alguns científics suggereixen que el meteorit causà una baixada de la temperatura atmosfèrica llarga i no natural, mentre que d'altres, en canvi, afirmen que hauria provocat una ona de calor fora de l'habitual. El cas es que el conjunt de tots aquests fets van fer que els dinosaures no poguessin sobreviure i finalmentacabessin amb la seva extinció.
-Cerca informació sobre Gene Shoemaker i els NEO(Near Earth Objects). Redacta un breu informe sobre la tasca d’aquest astrònom i sobre aquests objectes.
Eugene Merle Shoemaker (o Gen Shoemaker) també conegut com Gene Shoemaker , era un americà geòleg que va ser un dels fundadors del camp de les ciències planetàries i és el més conegut dels descobridors del CometaShoemaker-Levy 9 junt amb la seva dona Carolyn Shoemaker i l'astrònom David Levy.
Gene Shoemaker va demostrar que el cràter del meteorit a Arizona el va produir l’impacte d’un meteorit. Segons ell, els canvis geològics sobtats eren degut als asteroides. Prèviament, es creia que tots els cràters, inclús la Lluna, eren els romanents de volcans extints. Va arribar a aquesta conclusió desprésd’inspeccionar els cràters creats durant les proves de la bomba atòmica a Nevada i Yuca flats, en els quals va trobar-hi en ambdós casos quars sotmès a altes pressions (coesita).
Va obrir el camp d’astrologia fundant així; el Programa de Recerca Astrogeològica del Servei Geològic dels Estats Units (USGS) el 1961. Ell va ser el primer director i a més en el programa va mostrar que la Lluna estava plenad’impactes de cràters i participava en l’entrenament dels astronautes americans del programa Apolo.
Va ser designat com el primer científic per caminar per la Lluna, però no va poder al detectar-se-li un trastorn del seva glàndula suprarenal.
El 1969 en Caltech va començar una recerca sistemàtica d’asteroides que creuaven l’òrbita de la Terra, en aquesta recerca es van produir descobriments de diversesfamílies d’asteroides com els d’Apolo.
El 1992, Shoemaker va rebre la Medalla Nacional de Ciència.
El 1993, va descobrir el Cometa Shoemaker-Levy 9 junt a la seva esposa i David Levy, cometa que va ser el primer impacte observat d'un cometa amb un planeta.
El Pati de Shoemaker és una àrea de pedra que simula la zona de Mart on va aterrar la nau Opportunity i informalment anomenada així en elseu honor. El asteroide, 2074 Shoemaker, porta el seu nom en el seu honor. Ell i la seva dona van rebre la Medalla James Craig Watson en 1998.
-Un objecte proper a la Terra, també conegut com a NEO (Near Earth Object) són estels i asteroides del Sistema solar l'òrbita del qual els porten molt a prop de la Terra, aquests. Tots els NEO tenen una distància a l'àpside menor de 1,3 UA. Hi trobem unsmilers d'asteroides propers a la Terra (NEA Near Earth Astreroids), cometes propers a la Terra, naus espacials que orbiten el Sol, i meteoroides prou grans com per a poder-los seguir a l'espai abans de la possible col·lisió amb la Terra. Actualment se sap que les col·lisions han estat significatives en el passat en la història biològica i geològica del planeta. A partir dels anys 1980, els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS