Che Guevara I Fidel Castro

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
ERNESTO “CHE” GUEVARA

Ernesto Guevara, més conegut com Che Guevara, o simplement conegut com El Che, (Rosario, Argentina, 14 de juny de 1928[1] - La Higuera, Bolívia, 9 d'octubre de 1967), fou unpolític, guerriller, escriptor i metge argentí-cubà.
Fou un dels líders de la Revolució Cubana. A la dècada dels anys seixanta s'establí amb un petit grup de guerrillers a Bolívia on fou capturat iexecutat de manera clandestina per l'exèrcit bolivià amb la col·laboració de la CIA. Pòstumament, s'ha convertit en un símbol d'abast mundial; per als seus partidaris simbolitza la lluita contra lesinjustícies socials o la rebel·lió i l'esperit incorruptible, mentre que pels seus detractors es vist com un assassí en massa i un criminal, acusant-lo, a més a més, d'una nefasta gestió com a Ministred'Indústria del govern cubà. El contorn del seu rostre, obtingut a partir d'una foto d'Alberto Korda, ha estat denominada com "la fotografia i la icona gràfica més famosa del segle XX" segonsl'Institut d'Art de Maryland.



FIDEL CASTRO RUZ

Fidel Alejandro Castro Ruz (Birán, Mayarí, actual Província d'Holguín, Cuba; 13 d'agost del 1926) és un polític cubà. Va ser mandatari del seu país,sota els càrrecs de primer ministre (1959-1976) i president de Cuba (1976-2008). Actualment exerceix com a primer secretari del Partit Comunista de Cuba i com a comandant en cap de les Forces ArmadesRevolucionàries (Exèrcit) de Cuba. És, a més a més, un dels condecorats per la Unió Soviètica amb l'Orde de Lenin i amb el Premi Lenin de la Pau entre els pobles (1961). És doctor en Dret Civil illicenciat en Dret Diplomàtic.
Castro es va iniciar en la vida pública com a polític opositor i va destacar especialment després de l'assalt a la caserna Moncada el 1953, pel qual va ser condemnat a presó.Després de ser indultat gràcies a la pressió de l'opinió pública, es va exiliar a Mèxic, on va planejar la invasió guerrillera del 1956. Va arribar al poder després d'encapçalar la revolució...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Che Guevara Y Fidel Castro
  • El che guevara y fidel castro.
  • Biografia fidel castro y che guevara
  • Ensayo Comparativo Del Che Guevara y Fidel Castro
  • El che guevara y fidel castro
  • Biografia Del Che Guevara Y Fidel Castro
  • Carta de ernesto guevara a fidel castro
  • Pensamiento politico de farabundo, fidel castro y el che guevara

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS