Ciclo menstrual(catalán)

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Cicle menstrual
Fase hemorràgica:
Dies 1 al 7: Amb el primer dia del sagnat menstrual comença el cicle menstrual i la fase hemorràgica. El fluid menstrual és en part sang i en part teixit de lacapa més externa de l'endometri (membrana que recobreix l'interior de l'úter). Flueix des del úter, a través del petit orifici del coll uterí, i és expulsat del cos a través de la vagina.
La duradamitjana de la menstruació és de 5 (+ / - 2) dies. La mitjana de la pèrdua sanguínia per cicle és 125 ml, sent generalment més abundant en el 2 º dia.
Fase fol · licular (pre ovulatòria):
Dies 6 al 12(o més): Dins de l'ovari es troben els fol · licles, un conjunt de cèl · lules que contenen els òvuls i que produeixen estrògens, les hormones femenines. A causa de l'acció de l'hormona fol · licleestimulant o FSH, produïda en el cervell per la hipòfisi, els fol.licles comencen a créixer. Al seu torn, els òvuls que aquests contenen paral · lelament maduren. Aquesta fase de creixement fol · liculars'estén des del primer dia del cicle menstrual fins al dia anterior a l'augment pre ovulatori de la LH (hormona Luteïnitzant).
És la fase més variable quant a durada, o bé el seu durada pot oscil ·lar entre cicle i cicle en una mateixa dona.
Fase ovulatòria:
Dies 13 al 15 (abans de la propera regla): Cap al final de la fase fol · licular, quan un dels fol · licles (fol · licle dominant) haassolit unes dimensions adequades (entre 18 i 24 mm de diàmetre), per raons no del tot conegudes , la hipòfisi eleva la seva secreció d'hormona luteneizante durant un o dos dies, donant lloc al'anomenat pic de LH, el qual provoca >> l'ovulació.
En l'ovulació, l'òvul madur abandona el fol · licle, trencant aquest prèviament per un forat, anomenat estigma, i es dirigeix ​​a la cavitat perineal, onés atrapat per les digitacions en l'extrem de les trompes de Fal · lopi, per les quals iniciarà el seu viatge cap a l'úter.
Moltes dones experimenta el llamadodolor d'ovulació durant aquesta fase....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El ciclo menstrual
  • El Ciclo Menstrual
  • ciclo menstrual
  • ciclo menstrual
  • ciclo menstrual
  • Ciclo Menstrual
  • Ciclo menstrual
  • Ciclo Menstrual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS