Ciencia Politica

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2012
Policia científica

S’ha dit anteriorment que la Criminalística requereix el coneixement i l’aplicació de mètodes científics en la investigació de presumptes fets delictuosos, d’això s’encarregala policia científica que és l’activitat policial encarregada de la investigació tècnica així com de la recopilació de proves per la imputació de cert presumpte fet delictuós.
La formació dels seuscomponents depèn del país i del grup policial, però normalment són persones amb formació universitària (químics, físics, biòlegs, psicòlegs, informàtics...) i cadascú aporta amb mètode racional els seusconeixements, en relació a allò que ha estudiat, a la investigació policial.

Neix aquesta ciència davant de l’augment de la delinqüència, ja que la administració de justícia demana mitjans deprova més convincents, que només es poden aconseguir amb una rigorosa investigació policial que aplica els coneixements científics necessaris.

La base sobre la que aquest departament treballa podriadefinir-se com: tot tipus d’acció humana en un objecte o en una altre persona deixa rastre. L’objectiu és trobar aquests rastres, un cop s’han trobat s’han d’identificar-los (diferents tècniques,anàlisis i estudis ajuden a identificar). Sempre s’han d’investigar els rastres d’una manera totalment objectiva i racional, un membre de la policia científica no pot donar una opinió ni dir que ha vistalguna cosa, ho ha de demostrar tècnicament.

El gran avanç científic i tecnològic que es van produint al llarg del temps fa que els resultats que s’obtenen avui en dia siguin molt més precisos que elsd’anys enrere i que els que obtindrem en un futur seran encara molt més inequívocs que els actuals.

Els resultats aconseguits en els laboratoris és distribueixen en dos grans grups, els concloentsi els excloents. Els primers aporten dades certes i fiables, un exemple seria la identificació de empremtes dactilars situades en el lloc del crim. Mentre que les proves excloents, donen més d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ciencia politica y derecho politico
  • Ciencias políticas
  • Ciencia politica
  • Ciencia politica
  • Ciencias Politicas
  • Ciencias Politicas
  • Ciencias Politicas
  • Ciencias Políticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS