Ciencias Para El Mundo Contemporaneo

Páginas: 2 (265 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
STEPHEN HAWKING

Stephen William Hawking (Oxford, 8 de gener de 1942) és un físic, cosmòleg i divulgador científic britànic. Va estudiar matemàtiques i físicaen el University College d'Oxford, on es va llicenciar el 1962. El 1966 es va doctorar al Trinity Hall de Cambridge. A principis dels anys seixanta va tenir elsprimers símptomes d'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), malaltia degenerativa neuromuscular que no li ha impedit progressar en la seva activitat intel ·lectual.
El seu interés cinetífic s’ha centrat en el camp de la relativitat general, i la predicció teòrica que els forats negres emeten radiació, el que es coneixavui dia com radiació de Hawking.
Al 1974, va ser elegit membre de la Royal Society; tres anys més tard va ser nomenat professor de física gravitacional a laUniversitat de Cambridge, on dos anys més tard va ser titular de la Càtedra Lucasiana de Matemàtiques (Lucasian Chair of Mathematics) en aquesta mateixa universitatfins a la seva jubilació el 2009.
Entre les nombroses distincions que li han estat concedides, Hawking ha estat honrat amb dotze doctorats i ha estat guardonatamb l'Ordre de l'Imperi Britànic (grau CBE) el 1982, amb el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia el 1989, amb la medalla Copley el 2006 i amb la Medalla dela Llibertat el 2009.
Els seus esforços per explicar les seves teories es troben reflexats en les seves obres, The Large Scale Structure of Space-Time,publicada al 1973; Superspace and supergravity (1981), The Very Early Universe (1983), i el best-seller, Història del temps: del Big Bang als forats negres (1988).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciencias para el mundo contemporaneo
  • ciencias para el mundo contemporaneo
  • ciencias para el mundo contemporaneo
  • Ciencias Para El Mundo Contemporaneo
  • Ciencias para el Mundo Contemporaneo
  • Ciencias Para El Mundo Contemporaneo
  • Ciencias Para El Mundo Contemporaneo
  • ciencias para el mundo contemporaneo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS