cilis y flagels

Páginas: 2 (390 palabras) Publicado: 18 de enero de 2015
Indica el nom que rep cada cilindre, així com el conjunt d'ambdós
Cada un rep el nom de centríol i consta de nou triplets de microtúbuls de proteïna tubulina que es disposen formant uncilindre.
La tubulina és la proteïna que forma microtúbuls. Els microtúbuls són estructures cilíndriques i buides formades per polímers de dos proteïnes globulars unides (alfa-tubulina i beta-tubulina) ques’uneixen per a formar els protofilaments de tubulina.L’estructura de microtúbuls es manté estable gràcies a la proteïna nexina que uneix uns triplets amb els altres, concretament el microtúbul A d’untriplet amb el C (el més extern) de l’altre triplet contigu
El conjunt d'ambdós s'anomena diplosoma i aquest es troba immers en la regió pericentriolar del centrosoma.
En quin tipus de cèl·lula(animal, vegetal o ambdues) està present? Quina estructura origina en el moment de la divisió cel·lular?
Es troba en les cèl·lules de les algues, protozous i animals.
En les cèl·lules dels vegetalssuperiors, en fongs i en alguns protozous tenim centrosoma però no centríols, però, encara que no presentin centríols si que desenvolupen fus acromàtic per a realitzar el repartiment cel·lular durant lesdivisions.Durant la divisió cel·lular els microtúbuls formen el fus acromàtic, encarregat encarregada del repartiment equitatiu dels cromosomes durant la divisió cel·lular.
Indica les funcions querealitzen els cilis i flagels i estableix les seves diferències.
Els centrosomes, a través del material pericentriolar, originen les estructures constituïdes per microtúbuls, com els cilis i flagels.Aquests són prolongacions citoplasmàtiques mòbils, situades a la superfície cel·lular, que presenten una estructura interna dividida en zones de diferent complexitat d’on destaca la tija formada per nouparelles de microtúbuls i dos microtúbuls centrals.
Són els encarregats del desplaçament i moviment cel·lulars.
Tant cilis com flagels presenten el mateix gruix, però es diferencien en el fet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS