Ciutadania Filo

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 8 de junio de 2015
Definició del terme ciutadania:
Ciutadania significa el conjunt de drets i deures pels quals el ciutadà, l'individu està subjecte en la seva relació amb la societat en què viu. El terme ciutadaniaprové del llatí "civitas", que significa ciutat. Per tant, ciutadania és la condició que s'atorga al ciutadà de ser membre d'una comunitat organitzada.
Aquest concepte de ciutadania està lligat alDret, sobretot pel que fa als drets polítics, sense els quals l'individu no pot intervenir en els assumptes de l'Estat, i que permet la participació directa o indirecta de l'individu en el govern i enla conseqüent administració a través del vot directe per a triar o per competir per càrrecs públics de forma indirecta. La ciutadania implica drets i deures que han de ser complerts pel ciutadà,sabent que aquells seran responsables per la vivència de l'individu en la societat.

L’evolució al llarg de la historia:

Grècia
Grècia, i concretament Atenes, va ser el bressol de la democràcia a lasegona meitat del segle V a. C. Principalment en les teories de Plató i Aristòtil, es fa referència a una vida digna de ser viscuda. Allí apareix per primera vegada la idea de ciutadà actiu, basada en tresprincipis: igualtat, llibertat i participació.
Roma
A Roma la ciutadania s'entén en el context d'una democràcia representativa. La gran expansió del Imperi romà va provocar una manera diferentd'entendre la ciutadania. El ciutadà ja no és el que participa, sinó en que té garantit uns drets, que actua d'acord amb la llei i que s'espera que aquesta li protegeixi. No és un membre de la polis, sinóun ciutadà de l'Imperi. Durant l'època de l'Imperi la condició de ciutadà va arribar a estendre fins i tot als habitants dels territoris conquistats. Però, en cap cas, va aconseguir als esclaus, alsestrangers i a les dones.
Edat Mitjana
En l'Edat Mitjana, el concepte de ciutadania resideix en la subordinació política a un senyor feudal o un monarca i no en la idea de participació política. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania Dimarts
  • Filo
  • FILO
  • filo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS