Ciutadania

Páginas: 5 (1161 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2014
Nom: ALVARO MOTA Curs/Classe: 4B

Activitats sobre la pel·lícula “Cometas en el cielo”

- Aspectes generals de la pel.lícula ( 8 punts)
La història d'Amir , un nen del barri de Kabul , i del seu millor amic , Hassan , un servent del seu pare . Amir guanya una competició d'estels i mana abuscar l'estel a Hassan i el li respon '' per tu ho faria mil vegades '' , però es topa amb 3 que li volen robar l'estel i el la defensa amb tot , per defensar el del seu amic li peguen una pallissa i li violen , Amir ho veu tot i fuig , en sentir covarde , fa que marxin de casa .
 La cosa amb els Russos es complica i així han de fugir de Pakistan cap a america , passen els anys i Amir es graduaen medicina; allà coneix a la que serà la seva dona , la filla del general . Baba malalta i mor . Amir torna a Pakistan a la recerca del fill de Hassan , sòrab , enfrontant a Assef , on alli s'assabenta que Hassan i Amir eren germans .
Tornen a America Amir i Sorab i allà Amir li ensenya a manejar un estel , tenen un duel , la curta i llavors Amir va a buscar l'estel repetint les paraules que liva dir el seu millor amic de nens.
Amir : és una persona diferent. Necessita demostrar al seu pare que ell pot ser com el seu pare vol que sigui. Té molta por que no se senti orgullós d'ell.
   Hassan: Hassan és un nen hazara que viu amb el seu pare Ali en una cabana al costat de la casa d'Amir. Ells els preparen el menjar, la roba. I després d'això, surt a jugar moltes vegades amb Amir. Liencanta que ell li llegeixi contes i disfruta demostrant la seva punteria i veient com a Amir és una cosa que el diverteix, és un nen super bo, amb un cor enorme i unes ganes tan grans de fer que els altres se sentin sempre ben que de vegades això juga en contra seu, amb un somriure a la boca, sempre té paraules bones i actes nobles i valents.
Baba: Baba és el pare d'Amir. Un home fort i amb moltafacilitat perquè tothom li admiri.
Rahim: Era el millor amic de Baba. Un home bo que tenia una gran amistat amb Amir. Fins i tot Amir es preguntava de vegades perquè no havia pogut ell ser el seu pare, ja que l'entenia de veritat i sabia estimarlo tal com ell era.
Soraya: La dona d’Amir la coneix en el mercat apassionada de la lectura com Amir, i amb un gran cor. Li confessa a Amir un gran secreti ell desitja casar-se amb ella malgrat tot. Contrauen matrimoni i tot els va fenomenal, pero no poden tenir fills.
Sorab: Va començar vivint amb els seus pares, fins que els talibans van acabar amb la seva felicitat portant-se la vida dels seus dos pares. A partir d'aquí la seva vida devia ser un infern, a l'orfenat i després a les mans de Assef.
Assef: un home menyspreable, dolent, quegaudeix amb el patiment dels altres.
Ali: El pare de Hassan, un bon amic de Baba.
Farid: L'home que el va ajudar a Amir a trobar Sohrab. Tot i la difícil situació en què es troba, tant ell com la seva família, l'ajuda i fins i tot quan Amir li confessa tota la veritat.
1. Aspectes concrets de la pel.lícula (4 punts).
1- Què simbolitza l’escena en la que els nens graben els seus noms al graner?
a)La servitud d’un cap al altre.
b) L’amistat entre els dos nens.
c) Una simple malícia infantil.
2-Com actua Amir davant la agressió que pateix el seu amic?
a) El defensa davant els agressors.
b) S’oculta.
c) Intenta intervenir entre el seu amic i els agressors.
3-Perquè creus que actua així?
a) Per egoisme.
b) Perquè no entén què està passant.
c) Per por.
4-Hi ha alguna relació entrel’anterior comportament i l’episodi del rellotge?
a) Si, Amir es sent culpable i resolt el seu malestar amb una nova traïció.
b) No, cap.
c) Si, Hassam roba el rellotge per venjança.
5-Com actua Baba en l’episodi del camió?
a) No entén el que està passant.
b) Evita que la dona sigui violada, tot i arriscant la seva vida.
c) Guarda silencia, per no posar en risc la seva vida.
6-L’actitud...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania Filo
  • Ciutadania Dimarts
  • ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • ciutadania

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS