CLONACIO 1 1

Páginas: 17 (4066 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2015

Índex
Introducció 2
1. Què és el clonatge 3
2. Clonatge reproductiu 3
2.1 Clonatge reproductiu en els animals 3
2.1 Clonatge reproductiu en les plantes 4
2.2 Clonatge de persones 4
3. Clonatge terapèutic i cèl·lules mare 4
3.1 tipus de cèl·lules mare 4
Cèl·lules mare embrionàries 4
Cèl·lules mare adultes 4
Cèl·lules mare embrionaries o adultes? 5
3.2 cèl·lules mare i medecina regenerativa 5Obtenidas por clonación células productoras de insulina 8
Un equipo internacional logra una eficaz derivación de células madre por transferencia nuclear 8
La técnica vuelve a la primera línea de la investigación 8
Webgrafia 10



Introducció
En el treball següent explicarem en què consisteix el clonatge de les cèl·lules, que es divideix en dos, el reproductiu, que s’utilitza per produir clons, apartir d’embrions de mamífers i cèl·lules adultes. com ara un fragment d’ADN, un bacteri o una cèl·lula eucariota, i fins i tot, un organisme sencer, com ara la ovella Dolly. També hi ha organismes que es poden clonar amb més facilitat, les plantes, i en alguns animals, que poden clonar algunes parts del seu cos en cas de pèrdua.
També parlarem sobre la clonació terapèutica o regenerativa, ques’utilitza per regenerar els teixits d’alguns òrgans i de la pell, que podria ser útil per tractar malalties com la diabetis, en que parlarem en la 2 noticia que hem trobat a internet. La clonació terapèutica utilitza les cèl·lules mare adultes o embrionàries per regenerar teixits, i també hi ha molt debat entre la utilització de les cèl·lules mare embrionàries i les cèl·lules mare adultes, sobretot perqüestions ètiques.
En les noticia 1 parlarem sobre el tema de la clonació reproductiva, i la possibilitat de clonar...... tan persones com a animals, i la possibilitat de clonar en un futur. La possibilitat de clonar persones, està prohibida arreu del món, però que passaria si clonéssim persones?
En la segona noticia, parlarem sobre la teràpia regenerativa, i els avanços científics que hi haagut en aquet camp últimament, s’ha aconseguit clonar cèl·lules a través d’un donant amb diabetis.

1. Què és el clonatge
Clonatge reproductiu i terapèutic
Què és el clonatge?
Clonatge és el procés que permet produir cèl·lules o individus genèticament idèntics, que s’anomenen clons. És possible clonar un fragment d’ADN, un bacteri, una cèl·lula eucariota o un organisme sencer.. Des de fa unesdècades, les innovacions tècniques obtingudes en els camps de la biologia molecular, la biologia cel·lular, la genètica i la fecundació in vitro han fet possible d’obtenir clons d’animals al laboratori. Hi ha dues maneres de generar animals clònics: per divisió de l’embrió i per transferència nuclear. Només la darrera permet obtenir clons d’organismes ja adults.
El clonatge és possible perquè moltes deles cèl·lules adultes diferenciades retenen la capacitat d’originar un nou organisme. Aquesta capacitat és més freqüent en les plantes i és una propietat que aprofiten de manera molt avantatjosa els agricultors quan han de propagar ràpidament i eficaç una planta determinada que tingui les característiques desitjades, com ara qualitat del fruit, resistència a plagues, etc.
En animals. El clonatgeés un procés molt complex i no s’esdevé de manera natural com en les plantes. Tanmateix, hi ha alguns exemples molt coneguts per tothom, com ara la regeneració de la cua de les sargantanes, de les salamandres o dels braços de les estrelles de mar. Aquets animals posseeixen cèl·lules que són capaces de regenerar per clonatge la part del cos perduda.

2. Clonatge reproductiu
2.1 Clonatgereproductiu en els animals
Tot i que els animals no regeneren de manera natural parts del seu cos, les seves cèl·lules sí que tenen tot el seu potencial genètic per fer-ho. Això s’ha demostrat en els experiments de clonatge reproductiu, com ara els que l’anys 1997 van donar lloc a l’ovella Dolly, a escòcia.
El clonatge reproductiu és l’obtenció d’embrions de mamífer per clonatge a partir de cèl·lules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento 1 1 1 1
  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1
  • El párrafo 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS