clonacion de animales

Páginas: 3 (663 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
 Què és el clonatge animal?

El clonatge és una forma de reproducció assistida. La tècnica utilitzada més comuna es coneix com a transferència nuclear (SCNT), mitjançant la qual es produeix unacòpia genètica d’un animal substituint el nucli d’un òvul no fecundat pel nucli d’una cèl·lula del cos de l’animal per formar un embrió. L’embrió es transfereix llavors a una femella perquè esdesenvolupi a l’úter fins al naixement. A mesura que avança la tecnologia de clonatge també augmenta la possibilitat que els productes alimentaris originats d’animals clonats o de la seva progènie esconverteixin en una realitat comercial.
Situació legal a la Unió Europea

Si bé els aliments obtinguts d’animals clonats no es regulen per una legislació específica, la carn d’animals clonats entra dins del’àmbit del Reglament (CE) núm. 258/1997 sobre nous aliments i nous ingredients alimentaris, ja que la clonació es considera com un nou procés de producció no utilitzat habitualment. En canvi, encara esdebat si l’aliment obtingut de les cries d’animals clonats es considera o no un aliment nou.

Per clarificar aquests aspectes, la Comissió va presentar el 2008 una Proposta de reglament sobre nousaliments que substituís l’esmentat anteriorment. smmes de setembre de 2008, el Parlament Europeu va adoptar una Resolució en què va donar suport a la prohibició total de la clonació. El 2009, per teniruna visió de conjunt i ajudar a avançar en la proposta, el Consell va demanar a la Comissió que presentés un informe sobre la clonació animal amb finalitat alimentària, que es va fer públic l’octubrede 2010. Finalment, la manca d’acord sobre l’etiquetatge dels aliments procedents del clonatge va fer fracassar l’actualització del Reglament de nous aliments. 
Informe de la Comissió al ParlamentEuropeu i al Consell sobre la clonació animal amb finalitats alimentàries, COM(2010)585 final. Octubre de 2010

Avaluació científica

Per regular aquest tema, la Comissió Europea (CE) va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clonacion De Animales
  • Clonacion De Animales
  • Clonacion animal
  • Clonacion animal
  • clonacion de animales
  • la clonacion animal
  • clonacion de animales
  • clonacion de los animales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS