Colonialisme Treball HMC

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 13 de octubre de 2015
Colonialisme
És la doctrina política que defensa l’ocupació efectiva d’un territori, es a dir una colònia, per part d’un altre país.
Causes
Econòmiques: La major productivitat de la segona fase dela industrialització provoca crisi de sobreproducció. Les empreses busquen nous mercats on vendre els seus excedents, invertir els seus beneficis i aconseguir matèries primeres barates, amb mà d’obrabarata. La burgesia de cada estat pressiona als governs per a conquerir colònies que actuaran de “mercats reservats” per a aquestes burguesies: sol les empreses de cada podran comerciar amb elles iinvertir en elles.
Demogràfiques i socials: El fort augmenta de la població europea provoca un augment de l’atur, la pobresa i la misèria, amb el consegüent perill de revolució social. L’emigració a lescolònies (on hi havia terra i treball) d’aquest excedent de població serà la solució al problema, produint-se les grans migracions que provoquen l’exida de 40 milions d’europeus al segle XIX.Polítiques i estratègiques: Els governs volen aconseguir més colònies per enfortir el sentiment nacionalista del poble i el prestigi de l’Estat, desviant l’atenció dels problemes interns i amb l’ajuda delsmilitars, que volen ascensos i medalles.
Justificacions ideològiques
Missió civilitzadora: l’home blanc i cristià europeu es creu superior a la resta i creu que ha d’imposar la seua civilitzacióoccidental i tecnologia als “salvatges”.
Justificacions racistes, xenòfobes i ultranacionalistes: La creença en la superioritat de la pròpia raça o nació sobre la resta es transformen en un desig de sotmetrea tots els demés de manera brutal i inhumana.
Classificació de les colònies
D’explotació: territoris ocupats i destinats a l’explotació econòmica on s’instal·len les empreses de la metròpoli per aexplotar les seus riqueses i mà d’obra indígena barata com a mercat reservat, venent allí els seus productes.
Poblament: territoris rics i amb clima més paregut a la metròpoli on s’instal·la població...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Hmc
  • COLONIALISME
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS