Com Es En Bernat

Páginas: 3 (606 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
COM ÉS EN BERNAT?


En Bernat és un home de 70 anys, casat i que podríem dir que és un home de camp.
Viu a Vilaplana, un petit poble de muntanya, on hi té el seu mas i on també hi té un petithort al costat i un estable amb gallines i algun que altre conill.
En Bernat es guanya la vida sobretot amb els seus avellaners, ja que té molts metres dedicats a aquest cultiu, però apart de lesavellanes té també moltes altres aficions, com anar a pescar al riu o fabricar esclops amb la mateixa fusta d’algun avellaner vell o que no acabi de fer bones avellanes.
Per fer aquestos esclops, hi dedicamolt de temps i molt amor, ja que són una petita part d’ell. En Bernat fabrica les sabates, i la seva dona les decora pintant-les o decorant-les amb teles per desprès o quedar-se-les ella oregalar-li a alguna amiga del poble, i si li sobra alguna les ven al mercat juntament amb les avellanes.
Tot i aquesta bona vida que tots els del poble consideraven que tenia, ell el que realment desitjavaera estendre el seu producte, volia que les seves avellanes es reconeguessin no nomes al poble, sinó per tota la comarca i que el seu nom s’escoltés per tots llocs. Aquest era el seu objectiu, el queell voldria arribar a aspirar. Així que això va fer. Va començar a moure’s, a anar d’aquí a allà, a parlar amb persones importants, empresaris, comerciants, industrials i a impregnar-se del món en elqual estava començant a entrar.
Finalment va aconseguir entrar a una petita empresa que es dedicava a les avellanes, en la qual ell i altres avellaners els hi donaven les avellanes, les posaven endiferents envasos i desprès els consumidors escollirien quina era la millor avellana.
En els supermercats ja estaven les seves avellanes juntament amb les que li feien competència, i els consumidors almenjar-les havien de posar-lis la nota corresponent.
Poques setmanes desprès la producció havia estat un èxit, s’havien venut moltes i de tots els avellaners i les notes havien estat posades i ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bernat Desclot
  • Bernat Metge
  • Bernat Metge
  • Bernat Metge
  • Bernat Metge
  • Bernat Metge
  • Bernat Desclot
  • bernat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS