: “Com Més Cultura, Més Repressió I Més Infelicitat” Freud.

Páginas: 3 (727 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Reflexió: “Com més cultura, més repressió i més infelicitat” Freud.
Segons Freud, vivim amb normes i amb una cultura que ja des de ven petits ens han inculcat els nostres pares. Si nosaltres fem casdel nostre “superjò”, és a dir, respectant el que ens han ensenyat, estarem actuant de manera correcte i ignorant al nostre “allò”, és a dir, els nostres instints, d’aquesta manera els nostresinstints estaran reprimits i per una part el nostre “jo”, el que acaba decidint una vegada d’haver escoltat les opinions del “allò” i del “superjò”, no acabarà d’estar del tot bé, perquè el que vol estenir content el “allò” i el “superjò” alhora. Això és el que ens farà esta reprimits i infeliços, perquè no hem pogut fer que el “allò” i el “superjò” es posin d’acord a la vegada.
Estic d’acord ambel senyor Freud, ja que sempre fer el correcte ens acabarà creant una infelicitat per avorriment i per no haver experimentat el fer cas el “allò”. Tot i així, penso, com seria si actuem sempreinstintivament, és a dir, fent cas el “allò”, com viuríem sense aquestes normes, sense aquesta cultura i sense una educació per a viure en harmonia. Sense aquesta base estaríem perduts, no tindríem lacapacitat de raonar i ja no hi hauria diferencies entre els animals i nosaltres, ho faríem tot per que sí, fent cas el nostre “allò” i treien les cadenes del que és correcte i sense cap límit. Seria undesastre, no acabaríem bé. Tindríem, a més a més, el mateix cas, seriem infeliços, ja que segons la nostre consciencia, ens sentiríem perduts i viuríem sense cap sentit. El nostre “jo” sentiria que el”allò” està incomplet i el “superjò” ignorat i com he dit abans, el nostre “jo” necessita que els nostres instints, i el nostre “superjò” estiguessin d’acord.
Penso que potser, si no existís el “superjò”ja seria diferent, viuríem en pau, fent i actuant instintivament, és a dir, com animals, malgrat que, ja no ens podríem considerar éssers humans.
En el cas que només existís el “superjò” també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • las mes
  • Mesa
  • mesas
  • La Mesa
  • Los meses
  • Mesa
  • mesa
  • Meso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS