Comentari de text Aristòtil

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013
Aristòtil ens presenta un fragment extret d’un dels seus llibres on parla sobre la metafísica. Concretament, en aquest fragment Aristòtil explica com van raonar els pitagòrics, primers filòsofspresocràtics seguidors del primer home en anomenar-se a ell mateix filòsof: Pitàgores, que els números eren els principis (arkhé) de tots els éssers. No només van ser els primers en impulsar aquestaciència matemàtica, sinó que van donar-ne algunes raons, com per exemple, que els números tenien més relacions amb l’ésser i els seus orígens que el foc, l’aigua o la terra i que els números són anteriorsals éssers de la natura, és a dir, a la vida en sí.
També fan al•lusió a la interpretació numèrica de la música, és a dir l’ordre universal, la seva organització i harmonia, que es podia interpretarmitjançant la perfecció de la matemàtica numèrica. Així doncs, l’Univers i tots els elements que el componen, podien ser explicats aplicant aquesta ciència numèrica –la qual primerament descobrienobservant els fenòmens musicals- i per tal de ser així tot s’havia d’acomodar a la matemàtica perfecta que ells imaginaven de tal manera que tot quedés “ajustat”. Tal i com explica a l’últim paràgrafAristòtil, si es necessitava la invenció d’un nou cos per a formar-ne un número deu complet, s’inventava, així quedaria tot ajustat i justificat a la matemàtica segons la teoria dels pitagòrics.
Sihagués d’escollir un dels tres títols per al text que em proposen a la pàgina 22 del llibre de text, escolliria la tercera opció “Trets essencials de la teoria pitagòrica”, perquè bé diu que el principiera l’aplicació numèrica a tot el que ens envolta, però no explica ben bé d’on van treure aquesta teoria matemàtica i sí que explica les tres teories bàsiques o raons per a defensar la seva teoria(raons que he esmentat abans) i com aplicaven la teoria a tot l’univers.
Crec que els pitagòrics potser no anaven mal encaminats ja que ells explicaven la realitat mitjançant una ciència, i avui dia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS