comentari de text bartolomeu

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2014


Bartomeu Rosselló- Pòrcel fou un escriptor nascut a Mallorca i va passar la seva vida literària a Barcelona. Només va publicar 3 llibres: Nou Poemes, Quadern de Sonets i Imitació del Foc,aquest últim pòstumament. Tot i morir amb tan sols 24 anys fou un referent pels poetes posteriors gràcies a la seva poesia que va encetar nous camins poètics. Utilitzava tècniques avantguardistes. El seupoema “Inici de Campana” pertany al llibre Quadern de Sonets (1934) on pretén lligar tradició i modernitat utilitzant la estrofa clàssica amb el sonet però introduint canvis i innovacions. Utilitzamolt l’adjectiu i el joc de contrast propi del barroc.
El poema es situa en el moment de canvi del cap vespre on s’inicia amb el so d’una campana. Observem la visió intima del poeta. “ inici decampana/efímer entre els arbres”
Utilitza la referència del color que té el blat amb el raig de llum. Referències dels cromatismes molt important “ la pols dels blats apaga/un or trèmul en punxes”I apareix el jo poètic i el jo interior del poeta ,on la realitat sempre canvia. Destaca l’efímer (el moment concret que passa), que les coses passen i que de sobte han quedat en el passat, com elcapvespre que ens explica.
“l’àmbit vincla i perdura/comiats d’enyorances/ d’avui mateix. Desvari/ de vies solitàries”
Al final del vers explica el punt de vista del dia en concret amb el so de lacampana. Expressa la solitud, l’enyorança i la seva mirada.
“quan torno, d’horabaixa, girant-me adesiara”
La seva estructura forma una sola estrofa de catorze versos. Tenen tots rima assonantexcepte alguns versos. Versos femenins i hexasíl·labs d’art menor.
Finalment, marca una temporalitat amb el so de la campana i els encavallaments que dína suspensió del moment en els versos 7-8. “L’àmbit vincla i perdura comiats d’enyorances”. Està format per recursos avantguardistes de acumulacions de imatges noves. Capta el que traspassa la realitat amb el so de la campana al capvespre....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Texto
  • Comentario de texto
  • Comentari de texto
  • comentario de Texto
  • comentari de text
  • COMENTARIO DE TEXTO
  • comentari de text
  • Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS