Comentari De Text, Cançoneta Incerta Josep Carner

Páginas: 2 (445 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
Cançoneta Incerta
El poema “Cançoneta incerta” pertany al llibre “ D’el cor inquiet”, de Josep Carner (1884-1970), poeta més significatiu del Noucentisme. La seva obra segueix plenament les ideesnoucentistes, com ara la descripció d’una naturalesa civilitzada, la creació literària entesa com un rigorós procés d’elaboració i la voluntat de aconseguir un nou model de llengua moderna. Josep Carnerserà el renovador de la literatura catalana.
Aquest poema està format per tres octaves, amb versos octosíl·labs i pentasíl·labs d’art menor amb rima consonant encadenada, alternant rima masculinaals versos imparells i femenina als parells. La rima és: ababcdcd/ efefabab/ghghaiai.
El tema principal d’aquest poema són les incerteses de la vida que ens fan escollir entre diferents camins sensela seguretat de que vagi bé o malament.
La primera octava ens introdueix en l’imatge d’un camí incert que apareix amb dues possibilitats, amb la metàfora del segon vers, “vida” referint-se al mónurbà i “pi de la carena” al món rural. Amb les personificacions de “lliri blau”, que diu que continuï endavant , i vel de teranyina, que diu que s’aturi, ens crea un clima de dubte i indecisió. Tambéapareix un quiasme en aquests últims quatre versos.
La segona octava continua amb aquest clima d’incertesa que es veu reflectit en les preguntes retòriques. Podem trobar una antítesi entre “dreseradel grosat, rossola ingrata” i “camí d’enamorat, colgat de mata” un ens mostra un camí dificultós, plé d’obstacles i l’altre un camí fàcil i agradable. Aquesta estrofa acaba amb els mateixos versos ambque comença el poema, “Aquest camí tan fi, tan fi, qui sap on mena?” Això ens torna a posar en l’imatge d’estar aturats davant el camí.
A la tercera octava apareixen tres preguntes retòriques,iniciades amb l’anàfora “qui sap” i “qui sabria”. Tornem a trobar una antítesi entre “trist” i “somrient”. Aquestes preguntes sense resposta creen un encavallament, el poeta accelera el ritme per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text de La Vida Incerta de Josep Carner
  • Comentari text. cançoneta incerta
  • Comentari de text Símbols Josep Carner
  • La Vida Incerta De Josep Carner
  • Comentari De Text "La Camperola Llatina" De Josep Carner
  • Comentari de text de Cant IV de Nabí de Josep Carner
  • Comentari De Text "L'Altre Enyor" De Josep Carner
  • comentari el fènix de josep carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS