comentari de text de la colonització

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 22 de enero de 2014
comentari de text
Presentació
Ens trobem davant d’un text de tipus econòmic, que tracta de la colonització dels britànics a l’Àfrica i de les situacions que comportava aquest fet. És un reflex delpensament de Verney Lovett Cameron, el seu autor. Aquest va ser el primer explorador britànic que va creuar l’Àfrica Equatorial de l’oceà Índic a l’oceà Atlàntic. Aquest fragment ens el regalal’autor dins la seva obra “A través d’Àfrica”, on feia una crítica del tractament que rebien les tribus negres de part dels colonitzadors britànics a l’Àfrica Oriental. Escrit al 1877, en ple creixement del’Imperi Britànic.
Anàlisi de text
Verney defensava els drets dels indígenes africans i creia que si aquestos explotaven les seves pròpies riqueses recompensarien els esforços dels pioners. D’altrebanda creia que nomes es podria acabar amb el tràfic de negres si el comerç no s’estanqués i hi deixessin d’haver competicions entre negociants i missioners i així poder crear una base de col·laboraciócomuna.
Seguidament l’autor afirma que el poble Àfrica hauria de ser governat amb una organització, i no com havia estat fins en aquell moment, amb l’autoritat d’un cap a cada tribu. Fa una críticad’aquest model de govern tradicional, enfocant els seus arguments en una única qüestió, el comportament primitiu dels caps indígenes, capaços de prendre decisions amb resultats mortals pel seu poble sotaels efectes de l’alcohol. Acaba la reflexió dient que les injustícies que patien els homes negres finalitzarien i que el comerç legal seria possible si s’utilitzés la comunicació.
Comentari ointerpretació
L’autor ens parla de l’època i el país on es trobava, Àfrica un paradís de la productivitat, de l’explotació de matèries primeres, i no només d’aquestes sinó també de noves opcions deproductes que pel clima eren impossibles d’obtenir a Europa. En resum, la descoberta d’un país salvador de la crisi per la que passava Anglaterra en aquells moments, una nova oportunitat de futur....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS