Comentari de text de sòcrates

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013

Sòcrates

Al segle V aC, el segle de Pèricles (495-429 aC), Atenes esdevingué, després de guanyar la guerra en front els perses, la polis amb més poder econòmin, polític i cultural. La polisatenenca vivia el seu moment cultural més culminant i és convertí en una ciutat oberta a tothom (Il·lustració grega). Sòcrates, que vivia en aquest context històric, és considerat el fundador de lafilosofia occidental. Els texts de Plató ofereixen la font de coneixaments sobre sòcrates més fiables que actualment podem trobar. A partir de la descripció de Plató, a Sòcrates se l’hi destacaespecialment la seva contribució al camp de l’ètica i també és el que dóna nom als conceptes de la ironia sòcratica i al mètode socràtic. El segon és un mètode pedagògic en que es fan una sèria de qüestions ambles quals no es preten obtenir resposta si no arribar a un raonament propi pel qual extreure els punts fonamentals del tema. Sòcrates va contribuir als camps de l’epistemologia i la lògica. AixíPèricles inicià un conjunt de reformes polítiques que deixarien lloc a un nou sistema polític, la democràcia, i una nova manera de pèrtanyer a la polis: la ciutadania. Al segle V aC arribaren a Atenes ungrup d’intel·lectuals anomenats sofistes, grup al que s’inclueix erroniament a Sòcrates, fet que el perjudicarà.

Aquest text està extret de l’Apologia de Sòcrates, escrita al 393 i 389 aC, hiaquesta és la versió que ens dóna Plató del discurs que donà Sòcrates en la seva defensa al judici que es feu en contra ell, Sòcrates fou acusat d’impietat i de corrompre als joves.

L’any 399 aC espresenta una acusación contra Sòcrates, és acusat de no creure en els déus grecs, introduir nous déus i corrompre a la joventut. També, indirectament, se l’acusa de ser un sofista i d’ensenyarl’astronomia d’Anaxàgores, el qual també havia estat acusat d’impietat. L’acusació la realitzan tres ciutadans atenencs: Anitos, en nom dels artesans i polítics; Mèlet, en nom dels poetes; i Licó, en nom dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari De Sòcrates
  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS