Comentari de text dessoalció

Páginas: 4 (942 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2014
1. Informació sobre l’autor o autora:
Joan Alcover i Maspons va néixer a Palma el 1854. Entra en contacte amb el moviment de la Renaixença. Inicia la carrera literària alternant català icastellà. Se li va morir la seva dona i quatre dels cinc fills que tenia. Molts dels seus poemes expressen l’experiència amarga de dolor per la pèrdua dels seus estimats. Va guanyar el premi de Mestre GaiSaber. Finalment mor a Palma el febrer de 1926.

2. Context:
Ens situem a principis del segle XX a les Illes Balears. Aquesta obra s’hi inscriu durant l’època de l’Escola Mallorquina, que agrupaillencs que coincideixen cronològicament amb els modernistes, però des del punt de vista estètic s’acosten més als noucentistes i es caracteritzen per un poesia vinculada als clàssics grecs i llatins; comtambé a la tradició poètica pròpia de la zona.
Hi ha alternança entre el català i castellà. L’obra tenia dos sentits:
o En sentit ampli, aportació global de Mallorca a la literatura en llenguacatalana.
o En sentit estricte, grup de poetes d’una tendència poètica d’unes característiques determinades dintre de la literatura catalana-valenciana-balear. Aquestes característiques eren lessegüents:
a) El paisatge i la natura mediterrània són els temes més tractats.
b) Fan servir una llengüa culta i mantenen un gran rigor formal.
c) Tenen com a objectiu l’harmonia i l’equilibri, tant en laforma com en el contingut.
Representa una època de poetes que conserven l’idioma, la tradició i aporten característiques mallorquines a la literatura catalana-valenciana-balear.

3. Situació deltext dins l’obra:
El poema Desolació està publicat en el llibre Cap al tard, l’any 1909. Aquest llibre recull diversos tipus de poesies: elegies, cançons de la serra, visions del país... Estèticamentsón una versió eclèctica i personal del modernisme. Amb aquest llibre Alcover aconseguí de retornar la poesia catalana a un nivell d’alta perfecció. Conté alguns dels poemes més bells de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto
  • Comentarios de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • Comentario De Texto
  • comentario de texto
  • COMENTARI DE TEXT
  • Comentario De Texto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS